Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Outdoor by ISPO 2019 - novinky, které zaujaly tým 4camping.cz

Veletrh Outdoor by ISPO 2019 přinesl obrovské množství novinek z oblasti outdooru. Pojďte se podívat na přehled nových produktů, se kterými přišly naše oblíbené značky. Řada z nich se určitě brzy objeví v našem e-shopu.


Obsah

Obuv

  • Firma Hanwag představila model Alverstone, který je důkazem toho, že se ustupuje od těžkých celokožených bot směrem k lehčím modelům.
  • Značka Keen představila zajímavé typy sandálů, dámskou turistickou technickou botu Karraig WP nebo celokožené boty Venture Mid Leather WP.
  • Garmont jako tradičně představil své produkty v široké škále, od lehkých bot určených pro běhání v horách až po technické horolezecké a alpinistické modely. U běžeckých bot N. AIR. G gtx nás zaujala podrážka od Michelinu, z lehčích turistických bot pak např. Vetta gtx.
  • I Lowa ukázala několik novinek pro různé využití. Např. skvěle zaizolované zimní boty Nabucco Evo gtx nebo boty pro volný čas Oakland nebo Helsinki.
  • V nové Asolo kolekci najdete spoustu zářivých barev. Do bot řady Alpine je pak integrovaný lavinový systém Recco. Jedná se o destičku, která je detekovatelná detektorem, který vlastní záchranné složky. Tím, že je destička integrována do boty, vám nehrozí, že jí ztratíte nebo zapomenete doma.
  • Značka Meindl mimo své tradiční pohorky představila i barefootovou minimalistickou obuv.
  • Italská La Sportiva představila spoustu novinek, nás nejvíce zaujaly boty Jackal určené na dlouhé tratě v náročném horském terénu.

Batohy

  • Značka Osprey přišla s propracovanějším zádovým systémem, díky kterému unesete zas o něco těžší náklad, představila batohy pro cestování, trekování nebo výlety do města. Rodiče malých dětí ocení nově přepracované nosítko Poco. I Osprey se drží trendu udržitelnosti a připravila kolekci batohů, které jsou komplet vyrobeny z recyklovaných materiálů.
  • Spoustu novinek představila i značka Lowe Alpine, za jednu z nich, trekkingový batoh Air Zone Trek 35 si odnesla i cenu. Tento kousek je vytvořen bezešvou technologií, s novým propracovanějším zádovým systémem s mnoha otvory pro odvětrávání. Vylepšeny byly modely Cerro Torre a Makalu a nově se v nabídce objevila řada lehkých batohů Altus (pod 1 kg) určená pro turistiku.
  • Značka Mammut též bodovala a ocenění získala za model batohu Trion Spine 50, především za aktivní nosný systém, propracovaná záda a bederák.

  • Deuter získal ocenění za nový dámský batoh Aviant Acces Pro 65 SL, který můžete použít buď jako batoh nebo jako cestovatelské zavazadlo. Tento produkt má Deuter dostupný pro dámy ještě ve velikosti 55, pro muže pak ve velikostech 60 a 70 l. Dále nás zaujal lehčí batoh Guide Lite 24 s minimalistickým designem z extrémně lehkého materiálu.
  • I značka Thule si odvezla ocenění, a to za odolný a pohodlný batoh Al Trail x 35 l pro všestranné použití, využijete ho jak ve městě, tak i v přírodě. Novinek ale představila spousty a zákazníci budou mít v nadcházející sezóně skutečně těžký výběr.
  • Firma Pinguin ukázala nově přepracované batohy. Nové materiály, střihy, barvy.
  • Novinky představila i značka Gregory, v duchu své filosofie přinášet na trh do detailu promyšlené batohy. Důraz klade na propracovaný zádový systém a na geometrii batohů.

Spacáky a karimatky

  • Od značky Vango nás velmi zaujal oceněný spací pytel Radiate Sleeping Bag. Má zabudované topné těleso, které je možné nabíjet běžnou powerbankou.
  • Značka Thermarest překvapila novými plochými ventily, které zpříjemní používání karimatek. Ocenění pak získala za karimatku Trail Pro, která je ve sbaleném stavu velmi úsporná, dobře se nafukuje a díky strečové tkanině je velmi pohodlná.
  • Novou G-sérií péřových spacáků překvapila poměrně nová česká značka Patizon

Textil

  • Značka Mammut si odnesla cenu nejen za batoh, bodovala rovněž se svojí lyžařskou bundou Sota HS Hooded Jacket. Bunda je strečová a bezešvá, na správných místech vylepšená o lepené panely z Primaloftu.
  • Český výrobce funkčního prádla Sensor překvapil skvělým designem, zejména u nové řady Merino Impress.
  • Salewa zabodovala vlněnými výrobky. Kvalitní Merino vlnu kombinuje s moderními technologiemi a nabízí své zboží ve čtyřech variantách tak, aby si každý mohl vybrat podle svých potřeb. Salewa směřuje stejně jako spousta jiných značek k udržitelné výrobě, což se mimo jiné projevuje tak, že bundy v rámci varianty Iconic jsou vyráběny ze 100% recyklované vlny. Na veletrhu získala značka ocenění za bundu The Pedroc Hybrid Alpine Wool Perform Jacket, která je vyrobena z Alpské vlny v kombinaci s tepelně odraznými minerály.
  • Značka Warmpeace představila v první řadě nové větrovky, s dlouhými i kratšími zipy vhodné na turistiku nebo kolo, dále zateplené kraťasy, sukni nebo bundu z Primaloftu. Z novinek značky Warmpeace nás překvapila lehká péřovka ze 100% recyklovaných materiálů včetně peří a bundy s Gore-Texovou membránou se skvělým poměrem cena/výkon.

  • High Point nezůstal pozadu. Palec nahoru si určitě zaslouží bunda Radical 3.0, která je vyrobena z materiálu BlocVent PRO 3 Layer. Její hmotnost však činí 758 g/L. Dalšími úpravami prošla i bunda Protector 5.0. Má kapsu navíc a odolnější svrchní materiál na ramenou a namáhaných částech. Taktéž i kalhoty Protector 5.0 prodělaly úpravy. Nezůstalo jen u bund, značka představila i druhou vrstvu, kombinaci syntetiky a vlny.
  • Výrobce z Liberce Direct Alpine představil několik novinek, mezi nimi zmíníme bundu naplněnou syntetickou náplní Primaloft nebo prodyšné a zároveň větruodolné skialpinistické kalhoty Rebel ze třech různých materiálů nebo lehkou mikinu Dragon, která jako druhá vrstva skvěle izoluje a zároveň odvádí od těla pot.
  • Výrobce čelenek a čepic Buff ukázal nový materiál Dryflx+, který má zajistit větší tepelný komfort a zároveň dobrou prodyšnost.
  • Marmot získal zlaté ocenění za izolační bundu. Svrchní materiál od Pertexu chrání před nepříznivými povětrnostními vlivy, teplo zajistí peří, které je napěchováno v polštářcích na vnější straně bundy.
  • Stánek Hannah upoutal naší pozornost krásnými barvami lyžařského a outdoorového oblečení z velmi kvalitních materiálů.

Stany

  • Značka MSR se svým modelem Hubba Hubba Nx zaujala nejen nás, ale i komisi. Získala totiž za tento model zlaté ocenění v kategorii stany. Jedná se o původní model vylepšený o nezničitelné pruty a impregnaci, která vydrží až třikrát déle než ta standardní.
  • Výrobce Vango též získal zlaté ocenění, a to za model Project Hydrogen vážící pouze 600 g. Je tak dobře sbalitelný, že je vhodný i pro cyklistiku nebo vícedenní běh.


Reportáž z veletrhu ISPO 2019 vám přinášíme v článku:

Produkty, které získaly ocenění ISPO Award, představujeme v článku:

Zdroje: archiv autora, unsplash.com

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Vybíráme pro vás

Turistický stan Warg Midi 3

9 499  (33.69 %) 6 299 

Porovnat

7 999  (50.01 %) 3 999 

Porovnat

20 999  (21.43 %) 16 499 

Porovnat

13 370  (28.88 %) 9 509 

Porovnat

9 999  (50.01 %) 4 999 

Porovnat

10 490  (14.98 %) 8 919 

Porovnat

16 709  (33.63 %) 11 089 

Porovnat

Plážový stan Easy Camp Oceanic

1 660  (15.12 %) 1 409 

Porovnat