Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Barevné rozcestníky: Netradiční toulky současnou Asií

Nový, fotografiemi bohatě vybavený cestopis novináře J. M. Červenky zavádí čtenáře do čtyř netypických lokalit, které dosud zůstávají stranou turistického ruchu.

O autorovi

Jaromír Míra Červenka je nezávislý novinář, fotograf a cestovatel. Před revolucí se živil manuálně a vystřídal mnoho profesí. V devadesátých letech začal v Praze provozovat antikvariát a především se po dlouhé době vrátil ke své velké zálibě - cestování. Jeho srdce si získala především Asie, kam se vrací téměř každý rok. Věnuje se také černobílé a barevné fotografii, jeho fotografické práce se opakovaně staly součástí výstavních přehlídek Czech Press Photo. Autor publikuje v řadě časopisů, vydává cestopisnou literaturu i beletrii, píše knížky pro děti. V současnosti už má na kontě víc, jak dvě desítky titulů.

 

      

 

Hrdý partner knihy Barevné rozcestníky: Netradiční toulky současnou Asií

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

O knize

Barevné rozcestníky: Netradiční toulky současnou Asií - nový, fotografiemi bohatě vybavený cestopis novináře J. M. Červenky zavádí čtenáře do čtyř netypických lokalit, které dosud zůstávají stranou turistického ruchu. Spolu s autorem tak čtenář navštíví zapovězený Írán, obří a liduprázdnou Sundarbanskou deltu, říši Lo Manthang skrytou za hradbou Himálaje či moderní, překotně se rozvíjející Vietnam. Autor některá z míst navštívil opakovaně, a to i v odstupu mnoha let, což mu dává jedinečnou možnost barvitě glosovat změny, k nimž v těchto zemích v průběhu času došlo.

Zdroje: archiv autora, blog.alvarez.cz

Výstava stanů je tady!

Novinky

Od 31. 5. do 25. 8. 2024 probíhá na Výstavišti v Praze Letňanech v pořadí již 27. Výstava stanů.

Doprava zdarma!!!

Novinky

Od 30. 4.-13. 5. 2024 máte dopravu na DPD výdejní místa ZCELA ZDARMA!

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Vybíráme pro vás

Kapesní nůž Victorinox Tinker

769 

Porovnat

280  (25.36 %) 209 

Porovnat

Tejpovací páska Camp Climbing Tape

249  (16.06 %) od 209 

Porovnat

Nafukovací lehátko Intex Economats 59703EU

229  (43.67 %) 129 

Porovnat

Outdoorové nádobí Zulu Pyxis 2l

759  (47.43 %) 399 

Porovnat

1 399  (50.75 %) 689 

Porovnat

Outdoorové nádobí Warg Antila

599  (26.71 %) 439 

Porovnat

Chladící taška Outwell Albatross L

1 890  (42.91 %) 1 079 

Porovnat