ForCamping s.r.o.

Uživatelská sekce

Přihlásit

Košík

Váš nákupní košík je prázdný. Potřebujete poradit s výběrem? Nakoukněte do poradny nebo nám napište.

Doprava zdarma

1 600 

Věděli jste, že nabízíme dopravu zdarma při objednávce nad 1 600 Kč?

Vaření venku s Chili Ta

V dnešním článku vám přinášíme ASMR videa a originální recepty na ohni ve spolupráci s Chili Ta.

Obsah

 

Úvod

Trávit čas venku, v přírodě, obklopeni stromy, větrem a praskajícím ohněm, není jen příjemné – je to skutečně terapeutické. Občas stačí se na chvíli zastavit, odložit telefon, nechat se obklopit tichem lesa nebo vůní táboráku a zažít si Terapii přírodou. A právě v takových chvílích chutná jídlo nejlépe.

Abychom vás inspirovali k tomu, jak spojit pobyt v přírodě s dobrým jídlem, spojili jsme síly s kuchařkou Chili Ta, která pro nás vaří jednoduché, ale neotřelé recepty přímo na ohni. Ve videích na našem YouTube kanálu 4camping ukazuje, jak z obyčejného výletu udělat gurmánský zážitek – a my vám teď některé z těchto receptů přinášíme i ve formě článku.

Hovězí steak s brambory a česnekem

V dnešním ASMR vaření se vydáme do přírody, kde si na otevřeném ohni spolu s Chili Tou připravíme šťavnatý hovězí steak s bramborami a česnekem. Čeká vás uklidňující atmosféra praskajícího dřeva, jemné zvuky krájení a syčení masa, které dohromady tvoří jedinečný zážitek spojující dobré jídlo a odpočinek v přírodě. 

Človek v ruchu každodenních povinností řeší většinou urgentní věci, ale nemá čas na důležité: kam spěju, jsem spokojená, co mi dává smysl? Na to je potřeba mysli upustit páru.

To, co pohání moji kreativitu, je schopnost se nudit."

- Chili Ta

Co potřebujete k vaření v přírodě?

Nemusíte tahat celou kuchyň. Základem je několik kvalitních a skladných pomocníků, které snadno sbalíte do batohu:

  • Litinová pánev nebo hrnec – ideální pro vaření i pečení na ohni. Udrží teplotu a rozvine chutě.
  • Skládací grilovací mřížka – snadno přenositelná a perfektní pro přípravu masa i zeleniny.
  • Nožík a prkénko – základní výbava, kterou využijete od přípravy až po servírování.
  • Malý hmoždíř nebo drtič – skvělý na přípravu bylinkových past nebo olejů.
  • Suroviny v zavařovačkách – do přírody doporučujeme přepravu domácích směsí, omáček nebo naložené zeleniny v pevných sklenicích.

Vychytávky při vaření venku 

Vaření v přírodě má svá specifika, ale i kouzlo. Tady je pár tipů od Chili Ty:

  • Přemýšlejte nad ohněm – nejlepší je mít ohniště s možností regulovat teplotu. Oheň by měl být rozhořený a žhavý, ideálně s uhlíky na pečení.
  • Slámu jako tajnou ingredienci – používá se nejen jako podpal, ale i jako aroma při pečení brambor a česneku.
  • Bylinky sbírejte na místě – čerstvý kopr, petržel nebo tymián pozvednou i jednoduché jídlo.
  • Servírování je rituál – klidně použijte dřevěné prkénko, jídlo ozdobte jedlými květy nebo čerstvou zelení. I v přírodě může jídlo vypadat jako z bistra.

Dále si můžete na vaření venku vzít: 

   

 

Jak rozdělat oheň na treku - od zapalovače po křemen

Rozdělávat oheň zapalovačem nebo křemenem? To vás v dnešním článku naučí Matyáš Vejskal. 

>>> Jak rozdělat oheň <<<

Brunch - sendvič s pomazánkou a jogurt s ostružinami a chlebovou drobenkou

V dalším ASMR vaření si připravíme outdoorový brunch. Na ohni si s Chili Tou uvaříme křupavý sendvič s čerstvou pomazánkou a jako sladká tečka jogurt s lesními ostružinami a chlebovou drobenkou. Vychutnejte si uklidňující zvuky vaření pod širým nebem, které v kombinaci s atmosférou přírody dodají i jednoduchým jídlům nezaměnitelnou chuť.

Celé recepty od Chili Ty

Brambory a česnek ve slámě s bylinkovým tvarohem 

Postup: Litinovou pánev naplňte suchou slámou. Do ní vložte neoloupané brambory potřené olivovým olejem a osolené. Přidejte rozpůlený česnek, taktéž pokapaný olejem a osolený. Zavřete poklicí a dejte na okraj ohniště. Navrch poklopu nasypte žhavé uhlíky.

Bylinkový tvaroh: Smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu, přidejte hořčici, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru, olivový olej a čerstvý kopr.

Servírování: Brambory přepulte a podávejte s tvarohem. Ozdobte bylinkami.

Hovězí steak s bylinkovým olejem a zeleninou 

Ingredience: Hovězí vysoký roštěnec, citron, tymián, máslo, sůl, pepř, olivový olej, červená cibule, cukety, fenykl

Postup: Osolený steak potřete olejem, opečte na rozpálené litinové pánvi na 3 minuty z každé strany podle velikosti steaku. Po otočení přidejte máslo a tymián, přelévejte horkým máslem. Po dopečení nechte maso odpočinout.

Zelenina: Ve stejné pánvi orestujte cibuli, cukety a fenykl. Dochutťe citronem a solí.

Bylinkový olej: V hmoždíři rozmačkejte bylinky, česnek, citron, olivový olej, sůl a pepř do pasty.

Servírování: Nakrájejte maso na plátky, přelijte olejem, posypte solí a pepřem.

   

 

Vaření a jídlo na 4camping

Tisíce produktů na vaření v přírodě za skvělé ceny. Kempingové nádoba, ourdoorové vařiče, křesadla, cestovní kávovary nebo vše na grilování?

>>> Chci vidět nabídku <<<

Jogurt s ostružinami a chlebovou drobenkou

Postup: Jogurt dejte do misky, navrch ostružiny. Starý chleba opečte, nalámejte, promíchejte s máslem, skořicí a javorovým sirupem. Posypte jogurt a dozdobte jedlými květy.

Open sendvič s tvarohovou pomazánkou a nakládanou cibulí

Nakládaná cibule: Nakrájenou cibuli přelijte horkým lákem z vody, octa, medu, soli, nového koření a bobkového listu. Nechte minimálně 2 hodiny odležet.

Pomazánka: Smíchejte tvaroh, bryndzu, bylinky, olivový olej, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Servírování: Chleba opečte, namažte pomazánkou, přidejte cibuli a křupavou slaninu. Ozdobte čerstvou petrželí.

Jídlo jako Terapie venkem

Vaření v přírodě není jen o tom se najíst. Je to o zpomalení, souznění s přírodou a vnímání okamžiku. Recepty od Chili Ta nejsou náročné na suroviny, ale přesto nabízejí velkou chuť a radost. Vyzkoušejte je třeba na příštím výletě, pikniku nebo víkendovém kempování.

A pokud si chcete vše ještě lépe představit – mrkněte na YouTube 4camping, kde uvidíte Chili Ta při práci. A možná i vy zjistíte, že vařit pod širým nebem je ten nejlepší způsob, jak si dopřát malou terapii venkem.

Užitečné odkazy

Autor: Tým 4camping ve spolupráci s Chili Ta

Zdroje: archiv autora

Články na podobné téma

Jak si vybrat termosku na zimu

Jak si vybrat termosku na zimu
V zimě není nic lepšího než dopřát si venku horký čaj nebo kávu, která opravdu vydrží. Jenže každá termoska se chová trochu jinak a ne vždy je cílem, aby nápoj zůstal horký až do večera. V tomhle článku se podíváme na pět hlavních faktorů, které mají na výdrž tepla vliv. Ukážeme si, jak vybrat termosku přesně podle toho, jestli chcete udržet nápoj horký co nejdéle, nebo naopak jen příjemně teplý během krátké cesty.

V přírodě bez obav: Proč se vyplatí být připravený s aplikací Záchranka a kvalitní výbavou

V přírodě bez obav: Proč se vyplatí být připravený s aplikací Záchranka a kvalitní výbavou
Vyrazit do přírody znamená svobodu, klid a energii – ale i riziko, že se během okamžiku může všechno změnit. Stačí jeden neopatrný krok a z příjemného běhu se stane boj o pomoc. Naštěstí existují moderní nástroje, jako je aplikace Záchranka s funkcí Patron, které dokážou v kritické chvíli zachránit život. A když se k tomu přidá kvalitní výbava od 4camping, můžete si své dobrodružství užít s jistotou bezpečí.