Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dámská bunda Hannah Sandee

Dámská bunda Hannah Sandee je další z řady výrobků, které pro vás testujeme. Jak obstála, se můžete dočíst v následujícím článku.


Obsah

Dámská bunda Sandee je softshellová bunda od značky Hannah. Bundu jsem měla možnost otestovat během chladných letních večerů, v deštivých dnech v průběhu víkendového výletu, ve vysokohorských podmínkách či při obyčejném nošení do práce.

Charakteristika

 

Název:

 

Sandee

Výrobce: Hannah
Určení: Dámské
Hmotnost: 355 g
Materiál: 88% polyamid + 12% elastan
Počet kapes (oblečení): 3
Kapuce: Ano
Gramáž materiálu (g/m2): 180 g/m2
Podle aktivit: turistické / běžecké / na běžky / lezecké
Podle typu:  softshellové

 

  • vodoodpudivá, prodyšná
  • softshell s DWR úpravou
  • pro aktivní sport
  • reverzní hlavní zip (voděodolný)
  • regulovatelná kapuce
  • manžety rukávu do gumy
  • stahovatelný spodní lem
  • dvě hlavní kapsy na zip
  • jedna lepená kapsa
  • anatomicky tvarované rukávy

První dojmy

Na první pohled mě bunda Hannah Sandee zaujala výjimečnou barevnou kombinací. V modré barevné variantě se hodí prakticky k čemukoli a jemné růžové detaily jí dodávají dámský vzhled, i když se řadí mezi outdoorové/sportovní bundy. Zároveň je velmi příjemná na omak, lehká a prodyšná.

Průběh testování

V prvních dnech jsem ji mohla vyzkoušet maximálně za chladných letních dní v lezeckém kempu při pivu. Překvapivě, vzhledem k její váze (je extrémně lehká), mě krásně hřála celý večer.

Plnohodnotně jsem bundu testovala při týdenní dovolené v Alpách. Byla součástí vybavení v batohu během chození po 3 000 vrcholech, kde se pocitová teplota pohybovala od 11 do 25 °C. Základ oblečení se skládal z dlouhých rychleschnoucích kalhot a dlouhého merino trička. Bundu jsem vytáhla vždy podle potřeby. Chránila mě při jemných přeháňkách a během větrného počasí ve vyšší nadmořské výšce. Materiál má vodoodpudivou úpravu DWR a během jemných přeháněk mě bunda plnohodnotně chránila, ale není nepromokavá. Proto není vhodná do silných dešťů při několikahodinových pochodech. Stejně tak i v případě silného větru bylo potřeba sáhnout po další vrstvě ve formě větruodolné vesty či goráčovky. Přece jen je Sandee lehčí softshellová bunda.

Náročnější aktivity

Bunda je úžasná při pohybových aktivitách. Je to dané materiálem AFT Stretch s příměsí elastického vlákna a střihem Alpine fit, který se krásně přizpůsobí jakémukoliv pohybu – od běhu až po lezení. Žádné vyhrnuté rukávy nebo spodní část bundy odhalující břicho a záda. To určitě ocení všechny ženy, které fandí prodlouženým zadním dílům, díky kterým netáhne pod bundu studený vzduch. Navíc se dá spodek bundy podle potřeby regulovat stahovací gumičkou. I kapuci si můžete přizpůsobit podle vlastního komfortu, dokonce se pod ni vejde i lezecká helma.

Šikovný detail

Sandee má navíc na levém rukávu malou kapsičku na drobnosti. Tyto vychytávky já však nevyužívám na žádné bundě, kterou vlastním. V mém případě bundu používám jako vrstvu, kterou na sebe hodím v případě potřeby, nenosím ji na sobě tedy nepřetržitě, a proto ani nic nevkládám do kapes.

Hodnocení: 100%

+

  • lehká a prodyšná
  • vodoodpudivá úprava
  • střih, který nebrání v pohybu
  • kapuce a spodní část bundy lze regulovat gumičkou
  • kapsička na drobnosti na rukávu
  • prodloužený zadní díl

-

  • nemám co vytknout

Závěrečné shrnutí

Osobně jsem byla s bundou Sandee od firmy Hannah spokojená. Věděla jsem, že mám v bundě vrstvu, na kterou se můžu v případě zhoršení podmínek spolehnout, a přitom mi nezabírala moc místa a ani nepřidávala na váze batohu.

Zdroje: archiv autora

Recenze dalších produktů najdete v záložce Testovna, vybíráme:

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

9 990  (15.03 %) 8 489 

Porovnat

(7.02 %) 5 579 

Porovnat

9 643  (40.17 %) od 5 769 

Porovnat

Dámská softshellová bunda Kilpi Sonna

3 599  (48.9 %) 1 839 

Porovnat

5 990  (36.74 %) od 3 789 

Porovnat

Dámská větrovka Zulu Windtrail

1 499  (60.04 %) 599 

Porovnat

3 799  (65.02 %) 1 329 

Porovnat

5 599  (50.01 %) 2 799 

Porovnat