Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámská bunda High Point Atom Lady Hoody Jacket

Dámská bunda Atom Lady Hoody Jacket značky High Point je ideálním společníkem pro celou řadu sportů. Pokud vás zajímá, čím vyniká, čtěte dále.

Obsah

Dámská softshellová bunda High Point Atom Lady Hoody Jacket má elasticky zakončené rukávy, kapuci i spodní lem, skvěle tak přiléhá a chrání nejen proti větru.

Recenzi zpracoval testerský tým časopisu Svět outdooru, který od roku 1997 strávil 14 000 hodin prověřováním přes 1000 výrobků na stovkách výprav do celého světa. Každé recenzi se věnuje několik lidí, včetně horských vůdců a špičkových sportovců, a její výsledek si nelze koupit. Další recenze najdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

Profil testera

Radka Svobodová

Tančí od šesti let, a od dvaceti leze nahoru i dolů. Ráda cestuje a poznává svět. Od roku 2012 je instruktorka zumby a od roku 2015 správce lezecké stěny, rok předtím úspěšně složila zkoušky na zdravotníka. Píše články z akcí a výletů pro TJ Alpin Třebíč.

Charakteristika

Název:

Atom Lady Hoody Jacket

Výrobce:

High Point

Určení:

Dámské / Pánské

Hmotnost: 360 g
Materiál oblečení: Softshell
Počet kapes: 3
Kapuce: Ano
Prodloužený zadní díl: Ne
Odvětrání v podpaží: Ne
Podle aktivit: městské / turistické / běžecké / lezecké / skialpové
Podle typu: softshellové

  • kvalitní dvojitě tkaný softshell
  • větruodolnost a prodyšnost
  • voděodpudová ekologická úprava materiálu
  • rukávy a kapuce zakončené pružnou lemovkou
  • spodní část stažena protiskluzovou gumou
  • kvalitní zipy YKK
  • česká výroba

Představení bundy

Víceúčelová dámská softshellová bunda High Point Atom Lady Hoody Jacket je vhodná jak na fyzicky náročné aktivity, tak na každodenní nošení. Materiál byl ošetřen voděodpudivou povrchovou úpravou ECO DWR, která je ekologická a neobsahuje fluorocarbony.

Elastický dvojitě tkaný kvalitní softshell tvoří větruodolnou bariéru, ale zachovává výbornou prodyšnost. Bunda skvěle padne díky elasticky zakončeným rukávům i kapuci. Zadní část spodního lemu je lehce stažený protiskluzovou gumou a v bocích je pruženka.

Dvě kapsy na ruce a třetí kapsa na rukávu zajistí dostatek místa na nezbytnosti, které potřebujete mít u sebe. Zapínání kapes i bundy zajišťují vysoce kvalitní zipy YKK.

Skladnost

Skladnost je velké pozitivum této bundy. Bunda Atom Lady Hoody Jacket při velikosti S váží 360 gramů a zabírá velmi málo místa.

Využití bundy

Bunda nemá podšívku a je určená na léto i jaro. V zimě bundu využijete při aktivních sportech. Díky elasticitě je vysoce komfortní a přizpůsobí se při pohybu. Atom Lady Hoody Jacket využijete při fyzicky náročnějších outdoorových aktivitách v mírnějších klimatických podmínkách ale také v každodenním životě.

Bunda a její určení

Atom Lady Hoody Jacket je vhodná pro celou řadu sportů. Bundu využijete při lezení, via ferratách, běhání, kempování, turistiku nebo skialpinismus. Využití má ale taky na kole.

Kapsy

Bunda High Point Atom Lady Hoody Jackettři kapsy, které jsou řezány laserem. Dvě boční kapsy na zip mají aplikovaná garáže pro jezdce zipu. Třetí kapsa je rovněž zipová. Všechny zipy jsou velmi kvalitní, jedná se o zipy firmy YKK. Oceňuji také ochranu hlavního zipu v horní části. Díky tomu nedochází k poranění nebo zachytávání vlasů. Ocenitelným prvkem je dále poutko na pověšení.

Obr.: třetí zipová kapsa na levém rukávu

Systém pružných lemů

Konce rukávu jsou vybaveny pružným lemem. Díku lemům rukávy drží na svém místě a nevyhrnují se. Kapuce je rovněž zakončena lemem, takže z hlavy ani při silném větru nepadá. Spodní lem bundy Atom Lady Hoody Jacket je v zadní části doplněn o pruženou v bocích. Lem bundu drží a zabraňuje vyhrnování. Všechny lemy chrání tělo před profouknutím.

Hodnocení: 99 %

+

  • dvojitě tkaný softshell
  • lehká váha
  • odolnost větru a vodě
  • vysoká prodyšnost
  • odolnost materiálu

-

  • bunda není sbalitelná

Závěrečné shrnutí

Atom Lady Hoody Jacket je českým produktem a je zaručeno skvělé zpracování i servis. Bundu lze zakoupit v několika barevných variantách. K bundě si můžete pořídit také kalhoty Gale 3.0 Lady Pants a budete tak mít odolný komplet do každého počasí. Bundy i kalhoty jsou dostupné v pánském provedení.

Bundu hodnotím pozitivně. Velmi oceňuji systém pružných lemovek, díky kterým bude skvěle sedí, drží a nikde neprofoukne. Výhodou je pak odolnost vodě, větru i poškození. Při aktivitách je velmi důležitá dobrá prodyšnost, která této bundě také nechybí. Bunda není sbalitelná. Pravdou ale je, že při tak nízké váze, to není žádný problém.

Užitečné odkazy

Autor: Radka Svobodová

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

5 990  (38.75 %) od 3 669 

Porovnat

(7.02 %) 5 579 

Porovnat

9 643  (40.17 %) od 5 769 

Porovnat

9 990  (15.03 %) 8 489 

Porovnat

Dámská softshellová bunda Kilpi Sonna

3 599  (48.9 %) 1 839 

Porovnat

Dámská větrovka Zulu Windtrail

1 499  (60.04 %) 599 

Porovnat

Dámská softshellová bunda Kilpi Rosa

2 899  (53.81 %) 1 339 

Porovnat

5 599  (50.01 %) 2 799 

Porovnat