Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dámské boty Kari Traa Driv Sneakers

S dámskými teniskami Kari Traa Driv Sneakers nešlápnete vedle. Nadčasový a originální design není ale jediná přednost těchto bot. Více v následující recenzi.

 

Obsah

Boty Kari Traa Driv Sneakers jsou volnočasové a městské boty, které jsou vhodné jak na módní, tak i na sportovnější využití.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Driv Sneakers

Výrobce: Kari Traa
Typ výrobku: Městské / volnočasové boty
Určení: Dámské
Mezipodešev: EVA pěna

Svršek:

Síťovina

 

  • pohodlná obuv pro denní nošení
  • kompresní mezipodešev z EVA pěny
  • gumová protiskluzová podrážka
  • svršek z čtyřcestné strečové lycry
  • asymetrické elastické pásky pro snadné zapnutí

 

Střih

Boty Kari Traa Driv Sneakers mají kotníkový střih s mírným snížením postranních okrajů, což zvyšuje jejich prodyšnost a usnadňuje nazouvání. Snadnější obouvání je umožněno také nepřítomností jazyka a tkaniček.

Boty jsou tvořeny několika materiály, a to špičkou a předním okopem z gumového materiálu, mezipodešví z EVA pěny a svršek je z pružné 4cestné lycry. Tato kombinace zajišťuje, že při chůzi se v těchto botách cítíte jistě a zároveň pohodlně, což je pro tuto značku charakteristické.

Pohodlí zajišťuje mezipodešev, která nezatěžuje nohu při delší chůzi a naopak nohám odlehčuje. Stabilitu bot zase zaručí vysoce kvalitní trakční podrážka a pevná zadní částí za Achillovou šlachou.

V neposlední řadě, jako všechny produkty Kari Traa, jsou tenisky Driv Sneakers promyšleny do detailu - nechybí oko na jazyku (vpředu i vzadu) pro snadnější nazouvání/vyzouvání a musím zmínit i povedené barevné kombinace včetně decentního loga značky.

 

 

Adéla Juříková

Jmenuji se Adéla Juříková a jsem studentkou na FLD ČZU v Praze a jsem také velice akční a vášnivou sportovkyní všech rekreačních sportů. Ráda lezu po skalách, horolezím, běhám a jsem srdcař do české krajiny. Nebojím se výzev a razím v praxi větu: "Není špatného počasí, ale špatného vybavení". :)

 

První dojmy

Zmínila bych především, že při prvním nazouvání mě překvapila jejich lehkost – každá z bot váží necelých 200 gramů! Tím u mě Kari Traa Driv Sneakers hned stouply na ceně.

Dále musím vyzvednout oko na jazyku, které vám velmi usnadní nazouvání, je tak velice rychlé, a to i díky absenci šněrování. Klasické tkaničky nahrazují elastické pásky, díky kterým se bota lépe přizpůsobí noze. Tyto boty mají ale i mírně zvýšenou patu, což je v kombinaci s mezipodešví velice pohodlné a i při celodenním nošení jsem neměla unavené nohy. To jsem samozřejmě velice ocenila.

A nesmím zapomenout ani na povedený design bot, který skvěle doplní jakoukoliv módní kreaci.

 


Kari Traa není jen šampiónkou v lyžařských freestyle disciplínách se třemi medailemi z olympiád, ale také tvůrkyní úspěšné sportovní značky. Příběh Kari začíná ve městě Voss, malém městě rozkládajícím se mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala. Její norské dědictví dalo Kari nejen talent pro sport, ale také cit pro design a vášeň pro tvořivost. Dokonce i během vrcholů své kariéry v lyžování si Kari našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninkem a závody Kari začala plést kulichy a čepice pro přátele a přizpůsobovala si vlastní lyžařskou výbavu svému vkusu. Návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy lyžaři z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Společnost na prodej sportovního zboží založila v roce 2002. Od té doby získala mnoho ocenění za unikátní design své kolekce.

 

Průběh testování

Boty jsem testovala během celého podzimu v Praze (při procházkách v městských uličkách a především při běhu a v posilovně), a tak jsem je tedy prověřila důkladně. Všechny mé aktivity zvládly bez problémů a jsou vhodné i pro mírně náročný terén. Gumová podrážka v lehkém terénu zabraňuje uklouznutí a zároveň mezipodešev s pěnou EVA umožňuje plně pohodlné používání, i celý den. To dělá z Kari Traa Driv Sneakers ideálního společníka na každodenní nošení.

 

Hodnocení: 95 %

+

  • pevné, ale pohodlné i při celodenním nošení
  • prodyšné i při náročnější aktivitě
  • oka na jazyku – lepší úchyt a vyzouvání / nazouvání bot
  • špička s okopem, která se jen tak nezničí
  • propracované detaily – logo, barva

-

  • snadno se zašpiní (ale vhodnými přípravky to jde zase jednoduše odstranit)

 

Závěrečné shrnutí

Dámské boty Kari Traa Driv Sneakers jsou typickou městskou obuví avšak s neotřelým stylem. Ten podtrhuje povedená barevná kombinace (modrá/šedá/bílá), stabilní podrážka, nebo také elastické pásky na místo tkaniček, které zajišťují pevné vázání a pohodlnější obouvání. Mohla bych říct, že tyto boty jsou téměř synonymem pohodlí. A to nejen díky pružné látce, ze které je tvořen svršek boty, ale zejména díky stélce a mezipodešvi se zvýšenou patou, která tlumí jednotlivé nárazy při chůzi. Proto v těchto botách můžete chodit celý den bez pocitu unavených nohou, což je možná i tím, že jsou enormně lehké.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Adéla Juříková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 999  (40.68 %) 1 779 

Porovnat

3 099  (40.66 %) 1 839 

Porovnat

3 899  (12.82 %) 3 399 

Porovnat

2 999  (12 %) 2 639 

Porovnat

Dámské běžecké boty On Running Cloud 5

3 990  (10.05 %) 3 589 

Porovnat

2 799  (40.73 %) 1 659 

Porovnat

Dámské boty Loap Eolina

1 199  (55.88 %) 529 

Porovnat

3 499  (40.58 %) 2 079 

Porovnat