Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámské kalhotky Kari Traa Hipster 2PK

Kalhotky Kari Traa Attraktiv Hipster 2PK jsou měkké, pohodlné, pružné a díky přiléhavému střihu zajišťují dostatečnou volnost pohybu. Jak je po vyzkoušení hodnotí naše testerka? Přečtěte si celý test níže. 

 

 

Obsah

Dámské bavlněné kalhotky s nohavičkou Atraktiv Hipster 2PK od norského výrobce Kari Traa jsou určené k běžnému nošení i pro sportovní aktivity.

 

     Profil testera

Kateřina Balcarová

Katka je maminka dvou malých dětí. Po nástupu na rodičovskou dovolenou vyměnila skalní a vysokohorskou vášeň za vášeň běžeckou a zcela propadla ultramaratonským vzdálenostem. Kromě toho je instruktorkou lezení a ráda se s každým podělí o své lezecké, turistické, běžecké i outdoorovo-rodičovské zkušenosti.

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Attraktiv Hipster 2PK

Výrobce:

Kari Traa

Určení:

Dámské

Materiál oblečení: Bavlna / Elastan
Funkční materiál: Syntetika

 

  • měkký, pružný materiál
  • přiléhavý střih
  • stylový potisk
  • univerzální využití
  • 2 kusy v balení

 

Přestavení kalhotek

Potřebujete kvalitní kalhotky z přírodního materiálu pro běžné nošení a sportování? Pak vám možná s výběrem pomůže naše recenze na dámské boxerky Kari Traa. Tato norská značka sportovního oblečení vyniká kromě kvalitního zpracování i velmi propracovaným designem. Jsem si jistá, že kalhotky si rychle oblíbíte a budete je oblékat rády a často, především v chladnějších dnech.

 

Průběh testování

Kalhotky Hipster 2PK jsem testovala v průběhu září při běžném nošení, lezení, běhu, cyklistice i při bruslení na zimním stadionu. Během testování prošly oboje asi deseti pracími cykly. Nošeny byly při teplotách od 5 (zimní stadion) do 25 stupňů. Kalhotky jsem oblékala pod džíny, sportovní legíny, kraťasy i sukně.

 

Funkčnost

Kalhotky Hipster 2PK jsou určeny především pro běžné nošení. Skvěle se hodí i pro běžné sportování, zejména proto, že jsou příjemné, nikde neškrtí, nelimitují vás v rozsahu pohybů a díky přírodnímu materiálu se nemusíte bát nežádoucích reakcí s kůží. V chladnějších dnech vás příjemně zahřejí. Jejich funkce je ovšem limitována vlastnostmi bavlny a tak bych je nedoporučila např. na dlouhé vytrvalostní aktivity v chladném počasí, kdy je určitě vhodnější použít spodní prádlo z funkčních materiálů, aby se předešlo riziku prochladnutí.

 

Údržba a praní

Funkční kalhotky Kari Traa Hipster 2PK peru v běžném pracím prostředku na 40 stupňů a následně suším v sušičce, kalhotky nijak nezměnily rozměr, tvar ani barvu. Délka schnutí kalhotek po ručním praní a ždímání je díky jemnější tkanině poměrně krátká (oproti běžným bavlněným kalhotkám), ale určitě nepatří mezi ty rychleschnoucí. V pokojové teplotě je máte do rána suché, venku v 10 stupních kalhotky schnuly asi 14 hodin. Poslouží vám tedy na treku, kde plánujete prádlo každý den přepírat, ale pouze v teplejším počasí či při spaní s ubytováním.

 

Pohodlí a komfort

Měla jsem obavy z vyhrnování nohaviček, ještě jsem totiž nenarazila na kalhotky, u nichž by nohavičky držely na místě. Následkem pak vždy bylo, že se nařasily v oblasti třísel a tam škrtily. Nohavičky Kari Traa Hipster 2PK sice také nedrží na místě (viz foto), ale jak jsou jemné, tak je v tříslech vůbec necítíte. Opět bych si je ale nevzala např. na ultramaraton, kde jsou nároky na kontakt oblečení s kůží opravdu přísné a z každé nedokonalosti, o které na prvních 30 km ani nevíte, může v průběhu vzniknout dost nepříjemná odřenina.  Při všech aktivitách, při kterých jsem je testovala, byly ale super a mírné vytažení nohaviček ničemu nevadilo.

Pokud budete na kalhotky oblékat uplé legíny, počítejte s tím, že švy budou trochu vidět. Na pohodlí to ale nijak neubírá.

 

Hodnocení: 90 %

+

  • příjemný materiál

  • pěkný design

  • výběr barev a vzorů

  • pohodlí

  • nikde neškrtí

-

  • vyhrnování nohaviček
  • nevhodné na dlouhé vytrvalostní aktivity v chladném počasí

 

Závěrečné shrnutí

Nohavičky Kari Traa Hipster 2PK jsou na těle velmi příjemné, a to díky střihu a především materiálu. Střih je výborný v tom, že nikde neškrtí. Negativně hodnotím vyhrnování nohaviček. Bonusem je dále i vzhled a design. Navíc si můžete vybrat z několika barev a vzorů. Po testování a vyzkoušení mohu říct, že kalhotky nejsou příliš vhodné na dlouhé vytrvalostní aktivity v chladném počasí.

 

Užitečné odkazy

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Dámské kalhotky Zulu Merino 160 BF

699  (57.22 %) 299 

Porovnat

Dámská tanga MOOA Ati

290  (55.52 %) 129 

Porovnat

Dámské funkční kalhotky Progress E KLHZ 28TB

(8.6 %) 319 

Porovnat

490  (10.41 %) 439 

Porovnat

Dámské kalhotky MOOA Dija

290  (52.07 %) 139 

Porovnat

599  (65.11 %) 209 

Porovnat

629  (52.46 %) 299 

Porovnat

Dámské brazilky Zulu Bambus 210

399  (37.59 %) 249 

Porovnat