Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámské kalhoty Black Diamond Technician Alpine Pants

Lezecké kalhoty, které si díky pohodlnému střihu oblíbíte i na jakékoli jiné aktivity, to jsou kalhoty Technician Alpine Pants pro ženy od značky Black Diamond. Přečtěte si recenzi a zjistěte, zda jsou ideální zrovna pro vás.

 

Obsah

Technické horolezecké kalhoty Technician Alpine Pants pro ženy od značky Black Diamond jsou odolné, oděruvzdorné, strečové syntetické kalhoty, které jsou navržené tak, aby vyhovovaly vašim potřebám. 

 

     O autorce

Kateřina Balcarová

Katka je maminka dvou malých dětí. Po nástupu na rodičovskou dovolenou vyměnila skalní a vysokohorskou vášeň za vášeň běžeckou a zcela propadla ultramaratonským vzdálenostem. Kromě toho je instruktorkou lezení a ráda se s každým podělí o své lezecké, turistické, běžecké i outdoorovo-rodičovské zkušenosti.

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Technician Alpine Pants

Výrobce: Black Diamond
Určení: Dámské
Materiál: Elastan / Nylon
Počet kapes: 3
Celorozepínací nohavice: Ne
Odvětrávání: Ne
Podle aktivit: sportovní / turistické / lezecké
Odepínací nohavice: Ne

 

  • voděodolná vnější úprava DWR bez PFC
  • nastavitelný pas
  • kloubová kolena
  • dvě přední kapsy kompatibilní s postrojem
  • materiál schválený Bluesign®
  • strečový nylon tkaný s povrchovou úpravou
  • reflexní prvky
  • odolnost materiálu
  • volnost pohybu

Požadavky na lezecké kalhoty

Od lezeckých kalhot očekáváte především odolnost proti mechanickému poškození a střih takový, který vám umožní lezecké pohyby. Materiál by zase měl být lehký, prodyšný a příjemný na těle. Na spodním lemu nohavic pak určitě oceníte stahování, abyste si mohli v teplejších dnech kalhoty stáhnout pod koleny. Pokud pořizujete kalhoty do hor nebo skal, pak vás bude zajímat i přístupnost kapes, když jste oblečeni v sedacím úvazku. Všechna tato očekávání kalhoty Technician Alpine Pants Black Diamond splňují do puntíku.

 

Průběh testování

Kalhoty Technician Alpine Pants jsem testovala v průběhu května při turistice, boulderingu a lezení na stěně. Počasí bylo klasické květnové a kalhoty byly využívány na maximum tak, abych dokázala zhodnotit jejich funkčnost.

 

Střih, materiál a odolnost

Střih je volnější. Bederní pás je elastický, nedá se ale stáhnout. Proto se při objednávání raději přeměřte a srovnejte své míry s velikostními tabulkami. Zatímco velikost M mi u většiny značek sedí přesně, zde mám pocit, že je to jen taktak, a pokud se mi někdy podaří jen malinko zhubnout, kalhoty mi sjedou ke kotníkům. Ostatní partie sedí dobře.

Ke střihu a materiálu můžu říct jen jedno. Při lezení jsem úplně zapomněla na to, že testuju kalhoty. Vůbec jsem o nich nevěděla, a to i když jsem lezla při 25 stupních a na přímém slunci. Neomezily mi jediný pohyb, což je dáno kombinací kloubových kolen, volnějšího střihu a elastickému materiálu. Kalhoty Technician Alpine Pants skvěle větraly a materiál je tak příjemný, že jsem ho vůbec nevnímala.

 

Kapsy kalhot

Kalhoty Technician Alpine Pants mají dvě kapsy vepředu a dvě kapsy vzadu, které oceníte při běžných aktivitách. Při lezení, kdy jsou kapsy nepřístupné kvůli oblečenému sedacímu úvazku, můžete využít uzavíratelnou kapsu na zip na stehně.

Ke stažení dolního lemu nohavic vám stačí jedna ruka a můžete si díky němu kalhoty zkrátit třeba až ke kolenům.

 

Voděodolnost

Nejedná se o membránové kalhoty, takže ve velkém lijáku vás před vodou neochrání, ale díky povrchové úpravě DRW zvládnou lehkou přeháňku nebo mrholení. Tato úprava po čase postupně vymizí, můžete ji ale obnovit použitím impregnačních sprejů.

 

Hodnocení: 95 %

+

  • skvěle přizpůsobeny lezeckým pohybům
  • prodyšné
  • příjemný materiál
  • voděoodolná úprava DWR
  • kapsa na zip na stehně
  • prostorné kapsy vpředu i vzadu
  • stahovací dolní lem nohavic

-

  • nelze stáhnout pas, je tedy potřeba dát pozor při výběru velikosti

 

Závěrečné hodnocení

Kalhoty Technician Alpine Pants mě dostaly hlavně svou pohodlností a prodyšností. Při lezení o nich opravdu ani nevíte. Pokud si je pořídíte, najdete pro ně využití na túrách a při lezení na stěně, na skalách i v horách.

 

Užitečné odkazy

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 469  (52.25 %) 1 179 

Porovnat

3 899  (37.96 %) 2 419 

Porovnat

Dámské kalhoty Zulu Rodna W

1 999  (56.03 %) od 879 

Porovnat

Dámské kalhoty Zulu Pilis W

1 399  (50.04 %) 699 

Porovnat

1 299  (64.67 %) 459 

Porovnat

2 399  (42.52 %) 1 379 

Porovnat

Dámské kalhoty E9 Hit

1 990  (41.76 %) od 1 159 

Porovnat

5 099  (38.64 %) 3 129 

Porovnat