Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dámské spodky Devold Hiking Woman Long Johns

Dámské spodky Hiking Woman Long Johns vyrobené z kvalitní merino vlny z kolekce Devold Hiking využijete během různých aktivit.

       

  Obsah

Dámské spodky Devold Hiking Woman Long Johns jsou vyrobeny z merino vlny. Využijete je jako druhou vrstvu v období přechodu léto-podzim či zima-jaro, a to klidně jako legíny. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, počítejte s tím, že jsou lehce průsvitné. Navíc jsou to spodky, takže jsou pořád tenké, a když se prudce ochladí, budete mít problém. Využijete je jako první vrstvu ve chvíli, kdy si nechcete dávat teplé legíny, dlouhé kalhoty a na kraťasy je příliš zima. Takový alternativní kompromis do nečasu.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Hiking Woman Long Johns

Produktová řada:

Hiking Woman

Výrobce: 

Devold

Určení: Dámské
Materiál oblečení: 100% Merino vlna / Merino vlna
Gramáž materiálu (g/m²) 190 g/m²
Funkční materiál: Merino vlna

 

  • zdvojený materiál na manžetách nohavic zajišťuje stálost tvaru
  • přiléhavý střih a širší pružný pas usnadňují vrstvení
  • ploché švy předcházejí nepříjemnému odírání pokožky
  • nejjednodušší údržba: praní v pračce, sušení v sušičce  
  • prodyšný materiál
  • merino vlna je nehořlavá a eliminuje účinky UV záření

 

Materiál

Spodky Devold Hiking Woman Long Johns jsou vyrobeny ze 100% merino vlny. Ta je schopná absorbovat vlhkost v míře až 30 % svého objemu. To znamená, že pokud bude venku relativní vysoká vlhkost, snadno se v tomto materiálu zahřeje a vás nebude nic chladit a nebudete se v nich potit. Během testování, které znamenalo přes 40 km pohybu na horách, se dají zhodnotit jako ultra lehké, kompaktní a komfortní. Na těle nejsou vůbec cítit. Materiál je nekousavý a příjemně hřejivý. Takový ten druh, kdy si na sebe oblečete nějakou látku a řeknete si: „Mám vůbec něco na sobě?"

 


Devold of Norway AS je nezávislá společnost s dlouhou historií a tradicí. Již od roku 1853 vyrábí vysoce kvalitní vlněné oblečení. Značka je nejstarší výrobce pletených oděvů v Norsku. Hlavním cílem Ole Andrease, který před více než 155 lety založil společnost, bylo vytvořit pohodlné a vysoce kvalitní oblečení, které ochrání lidi proti okolním vlivům. Na průkopnických expedicích v polárních podmínkách vlněné prádlo Devold oblékali legendy Nansen a Amundsen.

Devold vyrábí z ovčí vlny a jeho výrobky se vyznačují padnoucími sportovními střihy a dokonalým zpracováním. 

 

Využití spodků

Pro koho jsou určeny? V podstatě pro kohokoliv, kdo potřebuje první izolační vrstvu. Svým určením to je spíše sezónní oblečení. Podzim a jaro, během zimy vás sice zahřejí, ale pokud by bylo hluboko pod nulou, byla by lepší vyšší gramáž. Vhodné jsou jak na turistiku, tak na vyšší a aktivnější fyzickou zátěž, jako běh nebo tzv. běhochůze. V kombinaci s kvalitním spacákem, strávíte komfortní noc i během velkých mrazů.

Lehce je sbalíte, jsou skladné a malé, nezaberou moc místa a poměrně rychle schnou. Jsou ideální na delší traily nebo jako náhradní vrstva při vysokohorské turistice.

 

Hodnocení 98 %

+

  • merino vlna
  • rychleschnoucí
  • příjemný materiál
  • nekoušou
  • výborná první vrstva
  • skladné a lehké
  • ideální doplněk do spacáku

-

  • sezónní oblečení
  • v třeskutých mrazech nebudou tolik oteplovat jako jiné s vyšší gramáží
  • průsvitné
  • jinak číslovaná velikost, než je standard

 

Závěrečné shrnutí

Spodky Hiking Woman Long Johns renomované značky Devold jsou velmi kvalitní a hřejivé. Dámy je využijí během chladnějšího období na podzim a na jaře buď jako legíny (s vědomím, že jsou tenké a průhledné), nebo jako první tenkou vrstvu, popřípadě jako doplněk ke kraťasům. V zimě vás rozhodně zahřejí coby první vrstva. Dobře schnou, rychle odvádějí pot a přesto příjemně zahřejí. Jediný poznatek se týká velikosti, číslováni je krapet jiné. Pokud vám tedy sedí vel. M u jiných konkurenčních modelů, zde vám M bude spíše větší.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Mirek Píštěk

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Dámské 3/4 spodky Zulu Merino 160

1 299  (38.49 %) 799 

Porovnat

659  (44.01 %) 369 

Porovnat

Dámské funkční spodky Craft Active Extreme X Wind

2 190  (49.36 %) od 1 109 

Porovnat

Dámské funkční spodky Craft Active Extreme X

1 450  (38 %) od 899 

Porovnat

2 499  (30.41 %) 1 739 

Porovnat

2 999  (30.68 %) 2 079 

Porovnat

Dámské funkční spodky Kari Traa Lune Pant

1 749  (45.74 %) 949 

Porovnat

3 399  (35.3 %) 2 199 

Porovnat