Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Devold Hiking Woman Shirt

Lehké, extrémně pohodlné a stále elegantní funkční tričko Devold Hiking Woman Shirt ze 100% merino vlny otestovala Eva Fronko.

 

Obsah

Norská značka Devold představuje to nejlepší, co na trhu se sportovním a turistickým oblečením najdete. Při výrobě současných produktů je využívaná nejkvalitnější merino vlna z Nového Zélandu. Produkty Devold jsou sice drahé, ale za kvalitu vyráběnou v Evropě se vyplatí připlatit.

 

Charakteristika

 

Název:


Devold Hiking Woman Shirt

Výrobce:

Devold

Určení: Dámské
Materiál oblečení: 100% Merino vlna / Merino vlna
Gramáž materiálu (g/m²): 190 g/m²
Funkční materiál: Merino vlna

 

  • vyrobeno z merino vlny
  • celoroční využití
  • termoregulační vlastnosti (v létě chladí, v zimě hřeje)
  • skvěle odvádí pot od pokožky
  • odolné proti zápachu
  • přiléhavé, velice příjemné
  • technologie plochých švů
  • síťované panely v podpaží pro lepší větrání
  • lze dát do pračky i sušičky při nízkých teplotách

 

Materiál a střih

Tričko Devold Hiking Woman Shirt je vyrobené ze 100% merino vlny o gramáži 190g/m². Oproti modelu Expedition je tak výrazně tenčí a lehčí, určené pro sport a turistiku v jarních a podzimních podmínkách. Během horkých letních dní na horách v něm pravděpodobně bude příliš teplo.

Střih je příjemný a přiléhavý, ale ne příliš těsný. Potěšily ploché švy, které na těle vůbec necítíte. Merino je velmi kvalitní a při túře mě nijak neškrábalo ani jinak neomezovalo. V nabídce je triko v několika atraktivních barvách.

 

 

Eva Fronko

Pochází z města Martin vklíněného mezi Malou a Velkou Fatru. Část svého dětství strávila i pod Vysokými Tatrami, což ji přirozeně vedlo k přírodě, turistice a horám. Osud ji na delší čas zavál na karibský ostrov Roatán patřící Hondurasu. Dva roky žila v Dubaji, kde pracovala jako letuška pro Emirates, aby se opět vrátila do rodného města.

Miluje cestování a mezi její nejoblíbenější krajiny patří Norsko, Nový Zéland, Japonsko a Jihovýchodní Asie. Naopak do Dubaje by se už nikdy nevrátila. Jak často říká: „V Dubaji nic není."

Kromě letní turistiky ji očarovaly zasněžené kopce slovenských hor, jako stvořené pro skialpinismus, s kterým tento rok začala.

Ráda cestuje nalehko s batohem, miluje stanování a po celodenní turistice se nejradši vykoupe v ledové řece. Mezi její cestovatelské sny patří Patagonie a západní pobřeží Kanady.

 

Zkušenosti z používání

Standardně nosím velikost M. No, při mé výšce 166 cm je toto tričko trošku dlouhé, hlavně rukávy. Nijak mi to nevadí, protože se jedná o sportovní kousek a důležitá je jeho funkčnost. Pokud by to však někomu vadilo, manžety na rukávech jsou řešené tak, že se dají zahnout a tričko na postavě vypadá stále pěkně. Na vzhledu vám to tedy neubere.

Zadní zádová část je též prodloužená a to je dobře. Bedra a kříž mám ráda v teple. Síťované panely umístěné v podpaží příjemně profukují a napomáhají odvětrávaní. Merino materiál vyniká schopností odvádět pot a ani po celodenním náročném treku nezapáchá. To velmi ocenil můj manžel. Další výhodou tohoto v současnosti velmi oblíbeného materiálu je termoregulační vlastnost. V létě chladí a v zimě hřeje.


Merino triko Hiking Woman značky Devold je dražší sportovní kousek. Velmi jsem se na něj těšila, protože zatím jsem nosila jen lacinější merino produkty. Komfort nošení a volnost při pohybu je značná v porovnaní s levnějšími tričky. Nikdy se mi nestalo, že by se nějak vyhrnovalo a odkrývalo například záda. Také odvádění potu funguje skvěle, a i když je materiál mokrý, stále příjemně hřeje. Oceňuji jednoduchou údržbu, praní na 30 stupňů a možnost sušení v sušičce při nižších teplotách. Oproti Expedition bude možná náchylnější na opotřebení, zatím se však nijak nežmolkuje a i po několika praních vypadá stále jako nové.

 


Devold of Norway AS je nezávislá společnost s dlouhou historií a tradicí. Již od roku 1853 vyrábí vysoce kvalitní vlněné oblečení. Značka je nejstarší výrobce pletených oděvů v Norsku. Hlavním cílem Ole Andrease, který před více než 155 lety založil společnost, bylo vytvořit pohodlné a vysoce kvalitní oblečení, které ochrání lidi proti okolním vlivům. Na průkopnických expedicích v polárních podmínkách vlněné prádlo Devold oblékali legendy Nansen a Amundsen.

Devold vyrábí z ovčí vlny a jeho výrobky se vyznačují padnoucími sportovními střihy a dokonalým zpracováním. 

 

Hodnocení 100 %

+

• kvalitní merino vlna
• ploché švy
• prodloužený zadní díl část
• design
• síťované panely v podpaží
• jednoduchá údržba
• odolnost vůči opotřebení
• kvalita značky Devold
• vyrobené v Evropě

-

• vyšší cena

 

Závěrečné shrnutí

Devold Hiking Woman Shirt doporučuji všem ženám, které milují hory, sport a pohyb a ještě radši se v oblečení cítí pohodlně a příjemně. Tričko je též velmi pěkné, vzhledově jednouché s malým logem výrobce na pravé straně pod oválným výstřihem. Jeho cena je vyšší. No, ale je lepší mít jednu kvalitní věc než několik zmetků.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Eva Fronko

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Dámské funkční triko Zulu Merino 160 Long

1 599  (50.03 %) 799 

Porovnat

1 699  (41.2 %) 999 

Porovnat

1 999  (50.03 %) 999 

Porovnat

Dámské funkční triko Lasting Atila

1 540  (41.62 %) 899 

Porovnat

Dámské funkční triko Sensor Merino Air

1 799  (10.01 %) 1 619 

Porovnat

Dámské funkční triko Dynafit Ride L/S W

2 600  (21.96 %) 2 029 

Porovnat

1 789  (49.75 %) 899 

Porovnat