Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Funkční triko Husky Merino 100

Univerzální triko z Merino vlny od české značky Husky nezklame ani ve srovnání se světovými výrobci. Navíc je díky svému materiálu antibakteriální.

 


Obsah

Merino je můj milovaný materiál. Ale ještě větším milovníkem všeho z ovčí vlny je moje drahá polovička. Někdy mám až pocit, že v ničem jiném než v merinu nechodí. Ani se jí nedivím, protože sám dobře vím, jak je tento materiál všestranný - poradí si s potem při náročné aktivitě, hřeje, je od přírody antibakteriální, takže zápach téměr nedostane šanci, a také nehoří. Je toho ale mnohem víc a všechno jsem už sepsal do tohoto článku o merinu.

Test Husky trika jsem tedy svěřil do rukou dámě, ale psaní zůstalo tradičně na mně. Tak neztrácejme čas a hurá do toho.

 

Profil autora

Matyáš Vejskal

Testovaniu outdoorového vybavenia sa venujem už od roku 2014. Užívateľské recenzie som písal pre české aj zahraničné médiá vrátane známych outdoorových magazínov a spolupracoval som s niekoľkými výrobcami na vývoji nožov, obuvi či bushcraft oblečení. Od práce za počítačom utekám do prírody a hľadám svoje limity aj testovaného vybavenia pri náročných viacdňových trekoch, ideálne spojených s horolezectvom.

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Funkční triko Husky Merino 100

Výrobce: Husky
Produktová řada: Merino 100
Určení: Dámské
Materiál oblečení: 100% Merino vlna / Merino vlna

Gramáž materiálu:

160 g/m2
Podle aktivit: turistické
Funkční materiál: Merino vlna
  • rychlý odvod potu od těla
  • stabilizace tělesné teploty
  • ploché švy
  • maximální přilnavost
  • anatomicky tvarovaný střih
  • raglánový střih rukávů
  • efektní tisk na předním díle
  • materiál merino vlna
  • pro veškeré aktivity
  • 1-vrstvý pružný úplet
  • ideální na podzim a zimu

 

Představení trika

Husky Merino 100 je univerzální triko s dlouhým rukávem, které je dělané jak na outdoor a treky, tak jako základní vrstva do zimy. Je ze 100% merino vlny a před provedením musím smeknout. Pravidelné ploché švy, vše precizně zakončené a nic, za co by se Husky mělo stydět.

Úplet je pružný o gramáži 160 g/m2, která z něj dělá extrémně univerzální volbu. Své 200g/m2 merino nosím celoročně a ani v horku na něj nedám dopustit. Pro srovnání je Husky na fotce vedle černého Icebreakeru, který patří ke špičce.

 

Střih

Střih trička Husky Merino 100 je propracovaný a čistě sportovní. Tak akorát dlouhé rukávy, strategicky umístěné švy, aby nepřekážely, a velmi decentní designové prvky. Jo, a pokud nejste na dlouhé rukávy, k dostání je i s krátkými.


Česká společnost Husky CZ s.r.o. byla založena v roce 1997 s cílem vyrábět a dodávat na trh campingové vybavení, turistické batohy a sportovní oblečení. V posledních letech se firma Husky vrhla i do výroby kempingového nábytku, který je mezi zákazníky velmi oblíbený a žádaný.

 

Barevné provedení a potisk

Barevně se design povedl velmi. Triko je k dostání kromě fialové i v oranžové a šedé barvě. Potisk je zvířecí, a i když testerka ke štěňátkům žádný extra vztah nemá, nijak jí vlastně nevadí. Existuje i druhá varianta potisku Husky Merino 100, kde tematicky najdete ovci.


 

Ocenitelné prvky

Co testerka maximálně ocenila, bylo hned několik promyšlených prvků. Prvním jsou lehce prodloužená záda, která při aktivním pohybu v terénu přijdou vhod.


A druhou kladně přijatou záležitostí byly chytře posunuté švy na ramenou, které pod batohem nedřou a netlačí.

 

 

 

Ovce vědí, jak se obléct do přírody. Do merina!

U nás v redakci jsme už dávno propadli lásce k funkčnímu oblečení z merino vlny, ale jak jste na tom vy?

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Pocítěné výhody merino vlny

A pak si chválí samozřejmě i samotný výkon, který je ale dán už podstatou merina. Testerka v triku Husky Merino 100 chodila po výletech, boulderovala a občas ho nosí i jen tak „na doma”. Doslova zmínila, že je super, že ho může nechat po tréninku jen chvíli pověšené vyschnout a poté ho vzít bez problémů znovu bez praní na další trénink nebo túru. Proto jde o ideální volbu na vícedenní pochody, u kterých potřebujete jít nalehko, ale zároveň se nechcete mučit v zapáchajících tričkách z umělých materiálů. Testerka by prý nepoznala rozdíl ani oproti merino věcem od zahraničních značek, které byly o něco dražší.

 

Hodnocení: 99 %

+

  • univerzální gramáž
  • pohodlný střih
  • prodloužená záda
  • kvalitní zpracování

-

  • výběr ze 3 barev a 2 potisků nemusí všem stačit

 

Závěrečné shrnutí

Husky Merino 100 velmi překvapilo a tuzemská značka si zaslouží jen slova chvály. Pokud hledáte merino za rozumnou cenu, špičkově zpracované a chytře střižené na sport, rozhodně tímhle kouskem nešlápnete vedle. Funkčně nemá chybu a neztratí se ani na pořádném treku. Teď už jen najít barvu a design, která se trefí i do vašeho vkusu.

Bohužel byl tento model rychle vyprodaný, proto se podívejte na jiná merino trika v nabídce.

Obr.: detail plochého švu

 

Užitečné odkazy

Autor: Matyáš Vejskal

Zdroje: archiv autora

 

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 699  (41.2 %) 999 

Porovnat

Dámské funkční triko Zulu Merino 160 Long

1 599  (50.03 %) 799 

Porovnat

1 999  (50.03 %) 999 

Porovnat

1 599  (50.03 %) 799 

Porovnat

Dámské funkční triko Lasting Atila

1 540  (41.62 %) 899 

Porovnat

Pánské termoprádlo Husky Merow zip M

1 799  (20.01 %) 1 439 

Porovnat

Pánské termoprádlo Husky Merow M

1 699  (20.01 %) 1 359 

Porovnat

2 299  (10 %) 2 069 

Porovnat