Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Karimatka Husky Folly 2,5

Odlehčená samonafukovací karimatka Husky Folly 2,5 prošla naším testováním. Jaké je závěrečné hodnocení i jaký je poměr ceny a výkonu si můžeš přečíst níže. 

 

Obsah

Samonafukovací karimatka Folly 2,5 z řady Economy od značky Husky, která je odlehčená a ve sbaleném stavu tak skladná, že se vejde do každého batohu. Pro pohodlný spánek v každém terénu. Karimatka Folly je vyrobena z 68D Polyesteru Honey Comb s RipStop úpravou.

 

Profil testera

Irena Bártíková

Jsem profesionální fotografka nadšená do poznávání nových míst, lidí a kultur. Svoje dny strávené v ateliéru a u monitoru prokládám cestováním po Evropě, které mi dodává pozitivní energii. Miluju Itálii pro její historická města i Alpy, žiju si svůj malý sen na cestách mezi Prahou a přírodou. Správné vybavení je pro mě tak naprostým základem. Ať už jsou to objektivy nebo pohorky - jsem věrná svým nejoblíbenějším značkám, ale ráda dávám šanci i novým kouskům, které si třeba moje srdce teprve získají.

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Folly 2,5

Produktová řada:

Folly

Výrobce:

Husky

Určení:

Pánské / Dámské

Typ karimatky:

turistická / ultralehká
Hmotnost: 800 g
Materiál: 68D Polyester
Tepelný odpor (R-Value): 3,4
Sbalený rozměr: 28 x 20 cm
Délka: 180 cm
Šířka: 51 cm
Tloušťka: 2,5 cm
Opravná sada: Ano

 

  • snadno sbalitelná
  • samonafukovací
  • odlehčená
  • poskytuje izolační vrstvu 2,5 cm a pohodlný spánek
  • přepravní obal
  • RipStop úprava

 

Představení karimatky

Husky Folly 2,5 je nejlehčí a nejtenčí samonafukovací karimatka od značky HUSKY. Také je ale jedna z nejlevnějších. Pokud byste rádi novou karimatku, ale nechcete za ni utratit balík, pak je Folly určitě skvělou volbou. Karimatka je odlehčená - tedy má ve sbaleném stavu jen 800 g a navíc je velmi skladná (28 x 20 cm). Oproti klasické pěnovce je 2,5 cm vzduchu určitě znát a jistě se vám odvděčí kvalitnějším spánkem.

 

Velikost karimatky

Velikostně bych karimatku zařadila spíše do menších - tedy, pokud máte dva metry, sáhněte raději po prodloužených verzí. Karimatka Husky Folly 2,5 má 180 cm na délku a 51 cm na šířku. Je tak ideální pro všechny menší, kteří se ve spacáku nepotřebují moc rozvalovat. Nebo také pro ty, kteří se potřebují sbalit do co nejmenšího batohu či se vejít ve třech do stanu.

Česká společnost Husky CZ s.r.o. byla založena v roce 1997 s cílem vyrábět a dodávat na trh campingové vybavení, turistické batohy a sportovní oblečení. V posledních letech se firma Husky vrhla i do výroby kempingového nábytku, který je mezi zákazníky velmi oblíbený a žádaný.

 

Odolnost a materiál

I když je Husky Folly 2,5 z řady ekonom, nechybí jí RipStop úprava povrchu. Samonafukovací karimatky mají také nejspíš nejlepší izolační vlastnosti a zajišťují velmi vysoký komfort. Pěna uvnitř musí mít extrémně otevřené póry (molitan rubex) a je zalaminována do nepropustné tkaniny, která pěnový materiál chrání. Pokud byste se ale o svoji samonafukovací karimatku stále báli, můžete k ní koupit i plachtu DuPont Tyvek Single (110 g), která má vysokou odolnost proti protržení a chrání tak karimatku na jakémkoliv povrchu.

 

Karimatka pro každou příležitost?

Co člověk, to místo, výlet i zkušenost. Karimatka Husky Folly 2,5 je opravdu univerzálním parťákem na výlety, na kolo, pod stan nebo pod širák. Preferovala bych ji zejména na výlety v teplejších měsících, ale pokud se cítíte otužilí, určitě můžete okusit i zimní dobrodružství. Její tepelný odpor se udává na 3,4, což je v porovnání s klasickými pěnovkami značné zlepšení. (Pěnová karimatka Thermarest má např. tepelný koeficient 2).

Karimatka ve složeném stavu je balíčkem, který je opravdu malý, lehký a snadno se vám vejde kamkoliv. Pokud vám tedy záleží i na prostoru, nafukovací nebo samonafukovací karimatka by neměla chybět ve vašem repertoáru! Dejte sbohem širokým rolím, kvůli kterým se nevejdete do uličky.

 

 


Jak vybrat karimatku? Základní přehled.

Fandíte přírodě a rádi v ní spíte? A máte na čem? Velký rádce pro výběr vhodné karimatky je zde!

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Poměr cena – výkon

Tady jsem opravdu pozastavila dech. Doby, kdy byly samonafukovací karimatky drahé a jen pro zkušené sportovce, se dnes stávají minulostí. Nemusíte utratit tisíce korun za to, abyste měli kvalitní a dobře izolující karimatku na tři nebo dokonce všechny čtyři sezóny. V nabídce najdete spoustu skvěle dostupných kousků a Husky Folly 2,5 je právě jedna z nich. Cenou rozhodně nikoho neurazí a svými vlastnostmi jen překvapí.

S poměrem cena a výkon by karimatka mohla být skvělá i pro děti, které s vámi vyráží na výlet a vy hledáte ekonomickou variantu na spaní.

A samozřejmě si ji můžete vybrat jak jinak než ve dvou klasických Husky barvách! Světle a tmavě zelené. Tak která z nich bude ta vaše?

 

Hodnocení: 95 %

+

  • RipStop struktura
  • sbalený rozměr
  • poměr cena – výkon
  • velmi dobré izolační vlastnosti
  • nízká váha (800 g)
  • možné celoroční využití

-

  • velikost karimatky



 

Závěrečné shrnutí

Karimatka Folly 2,5 značky Husky mě mile překvapila svými vlastnostmi. Poměr cena a výkon je prostě skvělý! Karimatka nabízí komfortní spánek, dobrou izolaci i nízkou váhu. I přesto, že je karimatka z řady Econom, nechybí úprava povrchu RipStop. Jako jediné negativum, avšak velmi individuální, mohu zmínit pouze velikost karimatky. Velikost by mohla omezovat ty, kteří jsou vyšší než 180 cm nebo také ty, kteří v noci potřebují více prostoru. Velikost ale mohou ocenit osoby, které se potřebují sbalit do co nejmenšího batohu nebo se vejít do stanu ve třech.

 

Užitečné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Samonafukovací karimatka Husky Folly 2,5 2023

1 490  (25.89 %) od 1 104 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Husky Frosty 2,5 2023

1 590  (20 %) 1 272 

Porovnat

Nafukovací karimatka Zulu Moonlight Comfort

2 499  (40.02 %) 1 499 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Zulu Airo 3,8

1 799  (44.47 %) 999 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Robens Air Impact 25

2 040  (40.25 %) 1 219 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Warg Olle 3,5

1 299  (38.49 %) 799 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Zulu Nap 3

899  (44.49 %) 499 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Pinguin Matrix 38 NX

1 554  (13.19 %) 1 349 

Porovnat