Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Loap Kansas 18l

Dnes pro vám přinášíme test turistický batohu Kansas 18 od české značky Loap.

 

Obsah

V dnešním testu jsem měl možnost odzkoušet turistický batoh od značky Loap. Kansas 18 je jednokomorový černožlutý batoh o objemu 18 litrů.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Kansas 18l

Výrobce:

Loap

Určení: Pánské/Dámské
Hmotnost (pár): 840 g
Objem: 18 l
Rozměry: 50 x 25 x 15 cm
Nosnost: 7 kg
Materiál: Polyester, polyuretan
Počet komor: 1
Počet kapes: 3
Spodní vstup: Ne
Pláštěnka: Ne
Příprava na hydrovak: Ne
Kapsa na notebook: Ne

 

  • prsní spojka
  • anatomicky tvarované ramenní popruhy
  • anatomicky tvarovaný bederní pás
  • boční kompresní popruhy
  • 1 komora
  • horní plnění
  • pevný zádový systém AVS
  • polyesterová vlákna Bulltech
  • odolný vůči protržení
  • nepromokavý a oděruvzdorný zátěr

Kromě hlavní komory obsahuje batoh Loap Kansas 18l také kapsu ve vrchním víku. Z boku najdeme dvě pružné kapsy na lahve opatřené stahovacími popruhy na dostatečné zpevnění batohu, pokud by nebyl zcela zaplněn. Lehkým minusem může být absence díry pro vývod hadičky od hydrovaku. Naopak velkou výhodou je zádová konstrukce AVS (Air Ventilation Systém) zajišťující dostatečný odvod potu, což oceníte především při parných letních dnech.

 

Hmotnost a nosnost

Váha batohu je pouhých 840 g a jeho nosnost je 7 kg. Díky speciálním polyesterovým vláknům Bulltech je odolnější vůči otěrům a díky zátěru je navíc částečně nepromokavý. Bohužel batoh nemá ve svém standardním vybavení pláštěnku.

 

 

Loap je česká značka s vlastním týmem návrhářů a technologů. Její název vznikl spojením anglických slov Logical + Application, čte se však česky. V překladu znamená „rozumné využití“. Výrobky navrhují tak, aby byly funkční, praktické, za rozumnou cenu a hlavně, aby vám to v nich slušelo.

Loap je vlajkovou lodí společnosti Piccollo spol. s.r.o. založené v roce 1993. V jejím portfoliu naleznete veškeré oblečení pro outdoorové i městské využití, boty, spacáky, karimatky, batohy a stany. Ruku v ruce s funkčností produktů jde také atraktivní vzhled a moderní barevné kombinace.

Testování

Batoh Loap Kansas 18l byl odzkoušen při denních letních a podzimních výletech po českých horách. Velikost batohu pro mě byla na jednodenní výlet tak akorát. Do bočních kapes přišla nutná zásoba vody. Do hlavní komory se pak vlezla svačina, náhradní oblečení a malá lékárnička. Tedy přesně to, co potřebujete na jednodenní procházku v přírodě.

S batohem se šlo příjemně a díky odvětraným zádům jsem v létě i přes teplejší počasí ihned nepropotil triko a vnitřek batohu. Ramenní i bederní pás působil velmi pohodlně. Bederní pás je pak dobře dimenzovaný a odlehčuje náklad v batohu. Po několika hodinovém výšlapu mne tak nebolela ramena. Možným minusem ve stavbě zádového systému byl mohla být lehce kratší záda pro vysokého člověka.

 

 

O autorovi

Marek Krejča

Jmenuji se Marek a pro 4camping pracuji čtvrtým rokem. Pokud zrovna nestuduji nebo nepracuji, trávím rád svůj volný čas cestováním po Česku i Evropě, jízdou na kole, túrou v horách či kvalitním zápase ve squashi. V létě pak rád s partou kamarádů podnikáme treky anebo vyrážíme na Slovensko sjíždět místní řeky. Kromě sportu rád trávím čas na rodinné chatě v Beskydech, učím se vařit nová jídla nebo poslouchám kvalitní hudbu.

 

 

Velké plus

Jako velmi výhodné beru víko, kterým se komora uzavírá. Batoh se totiž směrem nahoru nezmenšuje a hlavní komora je tak opravdu prostorná. Navíc pokud nevyužijete celý prostor komory, lze její vrchní část schovat dovnitř a celý batoh tak zmenšit. Díky tence utkané látce je batoh velice lehký, nevýhodou může být ale fakt, že při méně šetrném používání by se časem mohla tkanina protrhnout. Ačkoliv batoh disponuje zátěrem, při dešti je potřeba mít u sebe pláštěnku. Batoh sice nepromokl, ale vlhkost se k věcem uvnitř komory časem dostala.

 

Hodnocení 90 %

+

  • zádový systém AVS
  • pohodlný a dobře dimenzovaný bederní pás
  • velmi příznivá cena
  • nízká hmotnost batohu
  • stahovací popruhy na bocích batohu
  • víko na uzavírání hlavní komory
  • atraktivní vzhled

-

  • absence pláštěnky
  • absence dírky na vývod hadičky od hydrovaku
  • pro vysokého člověka by zádový systém mohl být příliš krátký

 

Závěr

Batoh Loap Kansas 18l mohu rozhodně doporučit příležitostným či nenáročným turistům, kteří hledají dobře propracované výrobky za nízkou cenu. Za největší výhodu považuji skvěle udělaný zádový systém, který v této cenové kategorii nenalezneme u každého batohu.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marek Krejča

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Turistický batoh Zulu Summit 45l

2 999  (50.02 %) 1 499 

Porovnat

6 599  (20 %) od 5 279 

Porovnat

3 999  (26.26 %) od 2 949 

Porovnat

3 199  (43.76 %) 1 799 

Porovnat

4 499  (27.56 %) od 3 259 

Porovnat

(9.38 %) od 4 349 

Porovnat

3 999  (55.51 %) od 1 779 

Porovnat

3 490  (28.97 %) od 2 479 

Porovnat