Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Pánská péřová bunda Warg Downjack M

Péřovou bundu značky Warg dnes prověří náš tester Andrej Urbanec.

 

Obsah

Úvod 

Outdoorová značka Warg nepatří mezi příliš známé hráče na trhu, právě proto jsem se rozhodl otestovat jejich produkty. Zaměřují se především na outdoorové vybavení, oblečení a doplňky. Z jejich nabídky jsem již otestoval trekové hole, nyní jsem se rozhodl pro péřovou bundu Warg Downjack Man.

 

Charakteristika


Název:

Downjack
Výrobce: Warg
Hmotnost (pár): 371 g
Materiál oblečení: 100% Nylon / DWR / Peří
Izolační náplň: Kachní peří
Počet kapes: 3
Kapuce: S kapucí

 

  • lehce sbalitelná 
  • péřová náplň: kachní peří 90/10, 600 cuin
  • vodoodpudivá úprava DWR C6
  • prodloužený zadní díl
  • dvě přední kapsy
  • sbalitelná do vlastní kapuce
  • rukávy a dolní lem zakončeny pružnou lycrou

 

Testování 

Měl jsem původně trochu jiné plány, ale nakonec jsem vzal bundu na hřebeny Jeseníků a do Beskyd. Mírně zimní počasí, nadmořská výška nad 1000 m a občasný sníh určitě dobře prověří její vlastnosti. 

 

Péřová bunda Downjack Man

Na první vyzkoušení si všimnete především její nízké hmotnosti. Ultralehká bunda z prodyšného nylonu s hmotností 371 gramů vyvolává dojem, jako byste na sobě téměř nic neměli. Zároveň vám výplň z kachního peří zabezpečuje dobré tepelné a izolační vlastnosti. Bunda je tak vhodná do mírně chladného počasí jako svrchní vrstva, případně do větší zimy jako vrstva pod jinou bundu. Prachové peří zabezpečí ideální pružnost a nadýchanost materiálu - loft. S balením bundy na cesty není vůbec žádný problém. Bunda se dá lehce zabalit do vlastní kapuci a v batohu vám nezabere téměř žádné místo. 

 

Kapsy

Přední kapsy na zip jsou super a poskytnou vám dostatek prostoru na ruce nebo i menší termosku s čajem. Kapsa na hrudníku je také na zip a je ideální na odložení drobných věcí, které cestou určitě nechcete ztratit. Kromě toho má bunda kapsy i uvnitř, prostoru na osobní věci je tedy opravdu dostatek.

 

Kapuce

Strečový lem na rukávech a kapuci zabezpečuje ideální přilnavost, a do bundy vám tak nepronikne studený vítr. Zároveň vám delší zadní lem chrání velmi dobře krk a udržuje ho v teple. Tyto vlastnosti jsem ocenil především v Jeseníkách na hřebenovce, kde byl opravdu nepříjemný nárazový vítr. Praděd je známý větrným počasím. Já jsem se však cítil velmi příjemně a pohodlně právě díky tepelným a izolačním vlastnostem bundy Warg Downjack Man

Vodoodpudivé vlastnosti jsem díky krátkému pobytu v zimních podmínkách nestihl otestovat dostatečně, ale věřím, že bundě při mírné vlhkosti pomohou.

Nejvíc mi chyběla možnost regulovat obvod límce, který se nedal u krku utáhnout, aby podpořil jinak dobrou izolaci. Musel jsem to tedy řešit nákrčníkem, kterým jsem volný prostor vyplnil a uzavřel. Taktéž některé vnitřní švy jevily známky opotřebení po několika použitích. 

 

Hodnocení: 85 %

+

  • ultralehká bunda z prodyšného nylonu
  • péřová náplň z kachního peří
  • dobré izolační vlastnosti 
  • přední a hrudní kapsy na zip
  • lehko sbalitelná kapuce
  • strečový lem na rukávech a kapuci
  • vodoodpudivá úprava 

-

  • obvod límce není možné regulovat
  • některé vnitřní spoje jeví známky opotřebení už po několika použití

 

Závěrečné shrnutí 

Celkově však hodnotím tento produkt pozitivně. Bunda Warg Downjack Man je ideální mezistupeň mezi softshelovou bundou a tradiční péřovou zimní bundou. Krátké rozmary počasí, chlad ani vítr vás v této bundě nezaskočí a budete se cítit příjemně a chráněně. Bundu vřele doporučuji. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Pánská péřová bunda Warg Downjack M

3 999  (45.01 %) 2 199 

Porovnat

449  (40.09 %) od 269 

Porovnat

Nákrčník Zulu Merino

499  (44.09 %) 279 

Porovnat

455  (45.27 %) 249 

Porovnat

Multifunkční šátek Sensor Tube Ornament

399  (42.61 %) 229 

Porovnat

Nákrčník Kama S21

970  (37.22 %) 609 

Porovnat

599  (45.08 %) 329 

Porovnat