Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Sandále Keen Rapids H2

Pánské sandály Keen Rapids využijete na veškeré aktivity v letních dnech. Ať už jedete na vodu, nebo jdete na túru s přáteli, sandály Keen nesmí nikde chybět. Přečtěte si, jak je hodnotíme po testování.

 

Obsah

Stylové pánské sandály Keen Rapids H2 mají speciální hydrofobní podšívku, která rychle schne.  Díky odepínacímu zadnímu pásku z nich lehce vytvoříte pantofle.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Rapids H2

Výrobce:

Keen

Určení:

Pánské / Dámské

Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: Guma
Svršek: Polyester

 

  • svršek z polyesterové tkaniny je trvanlivý, omyvatelný a rychle schne
  • podšívka z mřížky odpuzuje vodu a rychle schne
  • antimikrobiální stélka snižuje zápach nohou
  • odepínací zadní pásek
  • omyvatelný svršek
  • gumová podešev zajišťuje vynikající trakci, která nezanechává stopy na podlahách
  • šněrování šňůrkami umožňuje rychlé utažení
  • omyvatelné polyesterové popruhy
  • podšívka: hydrofobní síťovina

 

Průběh testování

Po delší přestávce jsem se rozhodl opět vyrazit na výlet v turistických sandálech. V minulosti jsem je na túry a vycházky využíval poměrně často, ale od jisté doby téměř vůbec. Tentokrát moje volba padla na značku Keen. Sáhl jsem po modelu Keen Rapids H2 a vzal sandály na výlet do rakouských Alp.

 

O značce

Americká značka Keen je na našem trhu poměrně známá a prodávaná. Snaží se především o výrobu velmi kvalitních modelů způsobem, který je šetrný k životnímu prostředí, což jistě mnozí ocení.

 

Podešev, mezipodešev a antibakteriální úprava

Základem každých bot a sandalů je kvalitní podešev. Keen Rapids H2 to splňují a jdou ještě dál. Kromě pevné podešve s protiskluzovým vzorem obsahují také EVA mezipodešví a anatomickou EVA stélku pro pohodlný došlap. U stélky byla použita antibakteriální technologie Cleansport NXT, což snižuje zápach nohou při používání.

 

Pevnost

Mezi další důležité vlastnosti je třeba určitě zařadit obutí a upevnění sandálů. U tohoto modelu je spolu s nastavitelným popruhem kolem paty použito i nastavitelné obepnutí nártu, které se díky utahovací gumičce dá rychle přizpůsobit. Zadní popruh je přitom odepínací, což umožňuje využívat tyto sandály i jako nasouvací pantofle.

 

Plná špička, která chrání palec

Oproti minulým modelům sandálů, ve kterých jsem podnikal výlety do přírody, je u Keen Rapids H2 výhodou také plná špička. Firma ji má patentovanou pod názvem Keen Protect. Perfektně chrání palec a prsty zejména v kamenitém prostředí před úrazem.

 

O autorovi

 

Andrej Urbanec

Andrej Urbanec miloval výlety do přírody už jako malý kluk. Cestování se postupně stalo jeho životní vášní. Žil na Novém Zélandu i v Kanadě, kde navštívil Rocky Mountains a národní parky. V Jižní Americe přešel Salkantay trek na Machu Picchu, vystoupil na Huayna Potosi v Bolívii a podnikl několikadenní pochod pralesem ke "Ztracenému městu" na severu Kolumbie.

 

Další výhody

V neposlední řadě majitele potěší trvanlivý omyvatelný povrch, rychleschnoucí hydrofobní podšívka a velké ventilační otvory. Kombinace těchto vlastností činí sandály Keen Rapids H2 univerzálním parťákem na výlety do přírody, na hory, nebo na vodu během celého léta. Provedení sandálů je velmi pohodlné, popruhy neřežou do pokožky, jsou lehké a vzdušné.

 

Vzor podešve

Menší vzor na podešvi může komplikovat pohyb na mokrých a hladkých površích, což se mi ale zatím ověřit nepodařilo. Celkově však hodnotím sandály Keen Rapids H2 jako velmi povedený model a budu je i nadále využívat k výletům do přírody. Vhodné jsou také na vysokohorskou turistiku jako doplněk k turistickým botám. Obzvláště po náročné túře dopřejí tyto sandály vašim chodidlům relax a pohodu.

 

Hodnocení: 96 %

+

  • pevná podešev s protiskluzovým vzorem
  • antibakteriální EVA stélka Cleansport NXT
  • utahovací nártová gumička a odepínacím zadním popruhem
  • ochrana palce s plnou špičkou Keen Protect
  • rychleschnoucí hydrofobní podšívka

-

  • menší vzor na podešvi, možná nižší stabilita na mokrých površích
  • širší tvar nemusí sedět na úzké chodidlo

 

Závěrečné shrnutí

Sandály Keen Rapids H2 vynikají především svou pevností, rychleschnoucím materiál, antibakteriální ochranou a v propracovaností. Za velké pozitivum mohu označit ochranu palce plnou špičkou Keen Protect, toto oceníte zejména v technickém a kamenitém povrchu. Palec je vždy chráněn a nemusíte se tak bát zranění. Jako nevýhodu lze označit menší vzor podešvi a tím způsobenou nižší přilnavost na mokrém povrchu. Protože mají sandále širší tvar, nemusí sedět každému a je určitě lepší je vyzkoušet, zvlášť pokud máte užší chodidla. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 299  (14.79 %) 1 959 

Porovnat

Dámské sandály Teva Terra Fi Lite

2 399  (47.94 %) od 1 249 

Porovnat

(5 %) 1 709 

Porovnat

1 599  (47.53 %) od 839 

Porovnat

Pánské sandály Hi-Tec Lucibel

1 199  (15.01 %) 1 019 

Porovnat

Dámské sandály Teva Verra

1 999  (45.02 %) od 1 099 

Porovnat

(6.67 %) 2 519 

Porovnat

2 499  (47.22 %) od 1 319 

Porovnat