Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Turistický batoh qqnut Baq.Paq

Plánujete letní dovolenou a chcete mít praktický batoh do každé situace? Potom čtěte dál!

 

Obsah

 

Úvod 

Qqnut Baq.Paq představuje ultimátní a nejpraktičtější batoh pro batůžkáře, který ocení především vášniví cestovatelé. Stále se divím, že někdo něco takového nevymyslel už dávno. Před deseti lety jsem obíhal Jižní Ameriku a nosil jsem s sebou batohy dva. Určitě si na to mnozí z vás pamatují také – jedna velká krosna na zádech a vpředu na hrudníku menší batoh, kam si člověk uloží všechny cennosti – pasy, peníze, peněženku. Dnešní cestovatelské trendy jsou jednoznačné – minimalismus a light packing. Tento turistický batoh trendům sofistikovaně odpovídá.

 

O značce qqnut 

Menší firma qqnut je registrovaná na Novém Zélandu, nápad ale vznikl v Jižní Americe a výroba probíhala ve Vietnamu. Za jejím vznikem stojí český cestovatel Roman Heber, kterému vadilo nosit neustále batohy dva, a tak se zamyslel, jak je spojit do jednoho. Hned na úvod povím, že Baq.Paq může mít i určitou sběratelskou hodnotu, protože se vyrobilo jen 250 kusů. Firma totiž nemá žádný jiný produkt.

 

Charakteristika


Produktová řada:

Baq.Paq
Výrobce: qqnut
Hmotnost: 3 kg
Objem: 58 l
Rozměry: 70 x 36 x 5 cm
Pláštěnka: Ano
Kapsa na notebook: Ano

 

  • promyšlený zádový systém
  • prostor pro lékárničku
  • bezpečnostní kapsa na pas, doklady a peníze
  • kapsa na notebook

 

Představení batohu

Unikátní kombinace tří produktů do jednoho. Menší batůžek Baq o objemu 22 litrů, cestovní taška Paq s objemem 60 litrů a krosna Baq.Paq celkově s objemem 58 litrů. Představte si, že přijedete na letiště s krosnou, odepnete malý batoh, který si vezmete do letadla, a cestovní tašku pošlete do podpalubí. Následně v destinaci obě části spojíte a vyrazíte za dobrodružstvím. Zádový systém umístěný v menším Baqu se totiž pomocí kvalitního zipu připevňuje přímo do cestovní tašky. Tu můžete nechat na hotelu a s malým batohem objevovat novou, neznámou krajinu. Geniální nápad.

 

Hned na první pohled mě zaujaly materiály, které jsou kvalitní, odolné a krásně barevně sladěné. Zádový systém je vyroben z mikrovlákna a z novozélandského merina, který zabraňuje zápachu a skvěle odvádí vlhkost. Zbytek je tvořený z recyklovaných plastů doplněných o umělou textilii známou jako alcantara, která se používá i v luxusních autech. Oproti kůži je lehčí, odolnější, vzdušnější, v zimě hřeje, v létě chladí a při její výrobě netrpí zvířata. Velmi odolná je i pláštěnka, která je součástí obou batohů. Výrobci ji považují za nezničitelnou.

 

Vychytávky

Součástí Baq.Paqu jsou vychytávky, které jsem při výběru vůbec neregistroval. Bezpečnostní kapsa v horní části, kam můžete schovat všechny své cennosti, prostor na lékárničku, ale i otvírák na pivo, který je součástí háčků. Samozřejmostí je i prostor na notebook. Bederní pás je vyrobený z neoprenu, je elastický a na těle vás nijak netlačí.

 

Testování 

Rozměry menšího batohu plní kritéria příručního zavazadla pro všechny letecké společnosti. Nemusíte se tedy bát, že bude příliš velký například pro Raynair.

Baq jsem otestoval na horách, kde jsem s ním ušel desítky kilometrů. Na zádech sedí perfektně, zádový systém je příjemný, nikde netlačí a všechno se dá podle potřeby utáhnout. Velmi mě potěšil zmíněný neoprenový bederní pás, který překrývá popruhy a ty také netlačí na tělo.

Výrobce si skutečně vyhrál s designem. Uvnitř batohu jsou barevné symboly ostrovního státu – kapradina a pták kivi. Na menší věci jako třeba mince nebo brýle poslouží dvě kapsy na bederním pásu. Síťovaná kapsa se nachází na přední straně obou částí batohu (menšího i krosny) a po bocích jsou i dvě otevřené kapsy například na lahev s vodou.

Musím také zmínit, že batoh není primárně určený na dlouhou turistiku, ale jedná se spíše o produkt určený na cestování jako takové.

 

Hodnocení: 98 %

+

  • unikátní koncept spojení dvou batohů 
  • prémiové materiály
  • bezpečnostní kapsa a prostor na lékárničku 
  • dvě odolné pláštěnky
  • široké využití
  • design
  • cena

-

  • váha

 

Závěr

Jedinečný batoh, který budu využívat na všechny zahraniční cesty, ale i na sport a běžné nošení do města. Jedinou nevýhodou je vyšší váha kvůli použitým materiálům – ty jsou odolné, ale bohužel těžší.

Využití batohu je nejen na cestování, ale větší tašku můžete používat například do fitka, na víkendový pobyt ve městě nebo na pracovní cesty. Menší batoh vynosíte třeba do práce, na kolo, turistiku nebo jen tak do města. Široké využití je jeho velkou výhodou. Někomu se cena může zdát vysoká, ale nezapomeňte, že za tuto cenu nedostanete jen jeden produkt, ale rovnou tři. Doporučuji všem, kteří berou cestování vážně a cestují často, a navíc ocení design, se kterým budou vynikat.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

719  (11.13 %) 639 

Porovnat

699  (27.18 %) 509 

Porovnat

649  (26.19 %) 479 

Porovnat

1 243  (21.24 %) 979 

Porovnat

711  (20.47 %) 565 

Porovnat

2 999  (31.96 %) 2 040 

Porovnat

579  (39.72 %) 349 

Porovnat

(0.15 %) 649 

Porovnat