Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Vařič Warg Flametower

Pokud vybíráte vařič, určitě se podívejte na model Flametower od značky Warg. Recenzi na tento kompaktní vařič pro vás sepsala Gabriela Weissová.

 

Obsah

 

Úvod 

V poslední době je veliký „boom“ kempování a sním spojené i vaření v přírodě. Pojďme se společně podívat na to, jak dopadla recenze plynového vařiče značky Warg, který by vás bez problému může doprovázet na jakýchkoliv vašich cestách za dobrodružstvím. Mě konkrétně vařič Warg Flametower doprovázel na pěším výletě na jedno z nejkrásnější míst v Jeseníkách. Na celodenním výletě mimo civilizaci ocením něco teplého k jídlu. Samozřejmě je vařič primárně určen na delší přechody hor, případně na kempování, ale může vám udělat společnost i na jednodenním turistickém nebo například skialpinistickém výletě.

 

Charakteristika


Produktová řada:

Flametower
Výrobce: Warg
Rozměry: 13 x 21 cm
Hmotnost: 490 g
Výkon vařiče: 2200 W
Piezo: Ano

 

  • integrovaný tepelný výměník
  • hrnec o objemu 1 l
  • celou sadu složíte do hlavní nádoby
  • 1 l vody za 4:50min / 12g plynu
  • redukce pro vaření na jiném nádobí
  • kartuše není součástí balení

 

Představení produktu

Ihned, když mi vařič přišel, jsem si nemohla nevšimnout, jak skvěle je zabalen. Všechno potřebné příslušenství, včetně plynové bomby (100g), která není součástí balení, se vleze do jedné „vařící nádoby“ a poté do pytlíku, který je součástí balení. Je to opravdu kompaktní balení, které vám nezabere ani tolik místa. 

 

Průběh testování a jednotlivé části vařiče

Nyní si popíšeme jednotlivé části vařiče Warg Flametower. V recenzi si postupně popíšeme jednotlivá patra a začneme od základů.

Vařič je možné postavit na pevnou, rozkládací trojnožku (stabilizátor kartuše). Trojnožka je vyrobena z plastu, ale překvapilo mě, že je opravdu pevná a stabilní i na kamenech. Při testování foukal vítr, ale trojnožka si v zatěžkávací zkoušce vedla na jedničku! V trojnožce jsou drážky na „zasazení“ dvou velikostí bomb. Osobně jsme vařič testovala s bombou o objemu 100g, která do drážek krásně zapadne. Na bombu se našroubuje hořák se závětřím v jednom.

 

Na vařiči je skvělá vychytávka v zapalování. K vařiči nepotřebujeme žádné sirky, zapalovač, ani křesadlo. Vařič je vybaven „piezo“ samozapalováním. Stačí na vařiči zmáčknout zapalovací „tlačítko“ a vařič chytne na první pokus! Při testování byla velká zima a vítr, jednoduché zapalování jsem opravdu ocenila. Závětří nám zaručí, že plamen jen tak lehce nezhasne, urychlí dobu vaření (dle výrobce až o 30%) a zároveň ušetří plyn. Na samotný hořák se závětřím můžeme posadit buď redukci například na ešus, nebo přímo určenou nádobu, která se pootočením „zacvakne“ a perfektně na hořáku drží. Nemusíme se bát, že nám náš oběd z hořáku spadne.

 

Objem nádoby je 1 litr. Stupnice je nakreslena uvnitř nádoby vždy po 0,25 l. Nádoba zároveň slouží jako odměrka na vodu. Na nádobu je navlečen neoprenový obal, který ji chrání před poškrábáním, a zároveň, což je důležitější, nás chrání před popálením. Neopren má decentní modro černo šedou barvu s potiskem motivu hor a s nápisem značky Warg. Rukojeť je kovová s plastovým povrchem, je stabilní a má pojistku, takže se nemůže stát, že se při manipulaci sama složí. Posledním dílkem naší dokonalé „stavebnice“ je plastová poklička, která je průhledná, takže vidíme, zda se nám voda vaří. Poklička má silikonový úchyt, který nepálí. Zároveň má poklička v sobě dírku, takže může sloužit i jako cedník. Po uvaření opět vše sbalíme dovnitř nádoby a aby se nám například v batohu vařič nerozdělal, zajistíme ho sklopenou rukojetí s pojistkou. Pojistku protáhneme sklapnutou rukojetí. 

 

Hodnocení: 100 %

+

  • kompaktní balení 
  • piezo zapalování
  • neoprenový obal 
  • závětří 
  • cena

-

  • žádné jsem nenašla

 

Závěrečné shrnutí

S vařičem jsem byla naprosto spokojená. Vařič určitě doporučuji. Líbí se mi design, funkčnost, praktičnost. Nemám, co bych mu vytkla a hodnotím ho jako ideální vybavení na jakékoliv cesty do přírody, kde si chcete uvařit něco teplého do žaludku. 

 

Užitečné odkazy

Autor: Gabriela Weissová

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 499  (32.01 %) 1 699 

Porovnat

159  (37.74 %) 99 

Porovnat

460  (15.43 %) 389 

Porovnat

690  (10.29 %) 619 

Porovnat

232  (1.29 %) 229 

Porovnat

730  (15.21 %) 619 

Porovnat

230  (30.87 %) 159 

Porovnat

630  (14.44 %) 539 

Porovnat