Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Vařiče na kapalná paliva

Připravili jsme si pro vás test dvou výkonných multipalivových vařičů. Do testu s názvem DUEL byly vybrány vařiče Primus Omnifuel a Pinguin Pyro. Jak duel dopadl?  

Vítejte u DUELU vařičů „obojživelníků“. Proti sobě stojí dlouho vládnoucí král ze Švédska, který nese hrdé jméno Primus Omnifuel II a v druhém rohu vyzyvatel z Čech, Pinguin Pyro. Proti Primusu je Pyro lehká váha, takže se snadněji přemisťuje, ale chybí mu zkušenosti. Přesto by nebylo radno ho podceňovat nebo předem odepisovat. Jak tento napínavý Duel dopadne?

Primus Omnifuel II

Historicky nejúspěšnější vařič švédské firmy Primus nese již léta hrdé jméno OmniFuel. Vařič se stal milovaným a opěvovaným společníkem mnoha expedic do těch nejnáročnějších podmínek. Díky jeho robustní konstrukci, spolehlivosti a výkonnosti vás nikdy nenechá ve štychu. 

Obrovskou devizou vařiče OmniFuel je to, že s přehledem spálí nejen plyn, benzín a naftu, ale i petrolej, a dokonce i letecké palivo, a tak si uvaříte i v odlehlých částech světa, kde není problém sehnat benzín a naftu, ale na plynovou kartuši nenarazíte.

Výhody:

  • spálí, na co přijde (plyn, benzín, naftu, petrolej i letecký benzín)
  • mechanicky odolné provedení
  • léta zkušeností s používáním v extrémních podmínkách a vyladění téměř k dokonalosti z něj oprávněně dělají krále segmentu
  • možnost jemné regulace plamene i v rukavicích

Nedostatky:

  • vyšší cena

 

Pinguin Pyro

Pyro je samostatně stojící kombinovaný vařič. Dokáže spálit plynná i kapalná paliva. Je vybaven hořákem z nerezové oceli, který má tvar lotosového květu. Ten, společně s předehřívací trubicí, urychluje vaření a stabilizuje plamen.

Vařič dokáže fungovat i v náročných klimatických podmínkách. Dá se připojit k závitové 230g a 450g kartuši, a díky ADAPTORu je ho možné připojit také k 220g kartuši.

Výhody:

  • spaluje plynná i kapalná paliva
  • má velmi přijatelnou cenu
  • je opravdu lehký

Nedostatky:

  • méně snadná manipulace

 

Resumé:

Pokud chcete to nejlepší a na penězích vám nezáleží, Primus Omnifuel vás nezradí ani v těch nejextrémnějších situacích. Pokud chcete kvalitní, ne však do extrémů stavěný vařič se skvělým poměrem cena/výkon, nemusíte se bát sáhnout po vařiči Pyro od firmy Pinguin.

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

495 

Porovnat

159  (37.74 %) 99 

Porovnat

999 

Porovnat

1 199  (25.02 %) 899 

Porovnat

1 499  (13.34 %) 1 299 

Porovnat

1 120  (37.59 %) 699 

Porovnat

799  (37.55 %) 499 

Porovnat