Jak vařit v přírodě
Poradna
Nechcete už na výletech jíst jen studené sendviče? Uvařte si teplé jídlo i v přírodě! Co si vzít s sebou a na co si dát pozor, to vše najdete v dnešním článku.
S univerzálním hliníkovým samovarem Alb uvaříte vodu o objemu 500 ml a zároveň ohřejete jídlo. Včetně nerezového podstavce na ešus a obalu.
Historie společnosti Alb forming sahá až do roku 1925. V původní továrně se vyráběla keramika, nádobí a kuchyňské doplňky. Následně se začalo s výrobou kempingového nádobí mimo jiné i s výrobou ešusu. Alb forming dále vyrábí vařice, samovary či jídlonosiče. Výrobky splňují veškeré hygienické normy pro styk s potravinami a jsou vyráběny z pečlivě vybraných materiálů od dlouhodobě prověřených dodavatelů.
Samovar Alb představuje víceúčelovou kempingovou konvici vhodnou do nepříznivých povětrnostních podmínek. Samovar se skládá z ohniště, které má otvor pro přikládání. Jako palivo můžete použít suchou trávu, větvičky, pevný líh či přírodní podpalovač.
Nad ohništěm vede komín k vrchu samovaru, kam můžete na nerezový podstavec umístit ešus a ohřát si tak jídlo. Nerezový podstavec je součástí samovaru. V plášti vedle komínu je prostor na vodu o objemu 500 ml. Pro uvaření vody využijeme stejné teplo jako pro ohřev jídla v ešusu. Voda se začne vařit po 3 až 5 minutách ohřevu.
Sklápěcí držadla jsou pro větší bezpečnost opatřena silikonovou ochranou. Píšťalka signalizuje var vody.
Značka | ALB forming |
---|---|
Objem nádoby
|
500 ml |
Skládací
|
Ne |
Materiál
|
Hliník |
Záruční doba | 2 roky |
1 750 Kč
(9.77 %)
1 579 Kč
1 780 Kč
(22.53 %)
od 1 379 Kč
2 020 Kč
(9.95 %)
1 819 Kč
1 599 Kč
(26.27 %)
1 179 Kč
2 199 Kč
(10 %)
1 979 Kč
1 190 Kč
(1.76 %)
1 169 Kč
1 460 Kč
(21.99 %)
1 139 Kč
1 210 Kč
(25.7 %)
899 Kč
49 Kč
(81.63 %)
9 Kč
559 Kč
(23.26 %)
429 Kč
209 Kč
(9.57 %)
189 Kč
221 Kč
(9.95 %)
199 Kč
369 Kč
(5.42 %)
349 Kč
279 Kč
(10.45 %)
od 250 Kč
209 Kč
(9.57 %)
189 Kč
390 Kč
(36.15 %)
249 Kč
Poradna
Nechcete už na výletech jíst jen studené sendviče? Uvařte si teplé jídlo i v přírodě! Co si vzít s sebou a na co si dát pozor, to vše najdete v dnešním článku.
Poradna
Krisztián Vadovszký je členem týmu kuchařů, kteří se snaží inspirovat ostatní k vaření v přírodě. V dnešním článku vám přináší tři jednoduché recepty, které si můžete na výletě uvařit i vy.
Poradna
Rozdělávat oheň zapalovačem nebo křemenem? To vás v dnešním článku naučí Matyáš Vejskal.
Poradna
Připomeňte si 10 zásad, které by měl znát a ctít každý milovník přírody. V dnešním článku je pro vás sepsala Katka Balcarová.