Příběh Trinutky se začal psát v roce 2016, kdy se její zakladatel naplno věnoval terénním překážkovým závodům. K tomu potřeboval najít dobrý zdroj dlouhodobé energie s nízkým obsahem rychlých cukrů.
Následně ho osud zavál na Nový Zéland, kde pracoval ve světoznámé továrně na přírodní arašídové máslo Pic’s Peanut Butter a nabral cenné zkušenosti s výrobou.
Potřeba kvalitního zdroje dlouhodobé energie a zkušenosti z továrny nakonec vedly k výrobě vlastních másel, která jsou nabitá energií z ořechů a arašídů.
Do sklenic nejsou přidávány žádné konzervanty, barviva, či umělá sladidla. Některá másla jsou dochucena malým množstvím kvalitní čokolády, nebo datlemi, do jiných je například přidán neochucený protein.
V TriNutce dbají na to, aby veškeré produkty obsahovaly hlavně tyto tři složky: fiber-fat-protein, nebo li vlákninu, tuk z ořechů a bílkoviny, odtud název Trinutka. Protože, čím méně cukru ve sklenici je, tím více se do ní vleze toho dobrého.