Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Chytrá svítilna Ledlenser ML6 Connect Warm Light

Sháníte propracovanou, praktickou a novými technologiemi nabitou svítilnu? Přečtěte si novou recenzi svítilny Ledlenser ML6 Connect Warm Light.

       

  Obsah

Svítilna ML6 Connect Warm Light od značky Ledlenser je ideální volbou do stanu, na výlety do přírody či na zahradu, ve které zajistí teplé přirozené světlo. Na svých dobrodružstvích jistě oceníte i možnost, díky které můžete využít lucernu jako powerbanku. Akumulátor Li-ion o velikosti 3000 mAh poskytne dostatek energie jak pro svícení, tak i pro částečné dobití vašeho mobilního telefonu.

 

Recenzi zpracoval testerský tým časopisu Svět outdooru, který od roku 1997 strávil 14 000 hodin prověřováním přes 1000 výrobků na stovkách výprav do celého světa. Každé recenzi se věnuje několik lidí, včetně horských vůdců a špičkových sportovců, a její výsledek si nelze koupit. Další recenze najdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Testoval Jan Špička

 

 

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

ML6

Výrobce:

Ledlenser

Hmotnost:
260 g
Rozměry:
17,8 x 4,2 cm
Doba svícení:
180 hod
Světelný výkon:
750 lm
Stupeň krytí před vnikem vody:
IPx6-Chráněno proti vlnobití
Maximální doba svícení: 100-200 hod

 

  • výkonná LED lampa a praktická powerbanka v jednom
  • zvýšená odolnost s certifikací IP66
  • Temperature Control Systém chrání svítilnu proti přehřátí
  • příjemné teplé a rovnoměrné světlo bez oslnění (2500 až 3000 K)
  • možnost ovládání přes Bluetooth
  • indikátor stavu baterie
  • zavěšení na hák
  • odnímatelný stojánek na magnet
  • slouží také jako powerbanka
  • transportní zámek
  • prodloužená záruka 7 let
  • samolepka 100% originál

 

Představení svítilny

Svítilna Ledlenser ML6 Connect Warm Light je praktická a vhodná pro všechny outdoorové aktivity. Svítilně nechybí nové a moderní technologie. Ledlenser ML6 Connect Warm Light má LED světlo a několik svítících režimů -  Blink, Low Power, Boost, Power, Pulse, S.O.S., Strobe, Stmívání. Výhodou je, že všechny režimy fungují v bílém i neoslňujícím červeném světle.

 

Ovládání 

Ledlenser ML6 Connect Warm Light lze ovládat úplně jednoduše pomocí tlačítka na svrchní části (power on, plus a mínus). Svítilnu můžete ovládat také pomocí náramkového dálkového ovládání nebo přes mobilní aplikaci Ledlesner Connect. Pro mě bylo nepříjemnější a nejpraktičtější ovládání přes telefon. Přímé ovládání a náramek funguje přes tři tlačítka a je potřeba se svítilnu naučit ovládat.

 

Mobilní aplikace pro ovládání svítilny

Aplikaci pro ovládání svítilny hodnotím velmi pozitivně. Její ovládání je jednoduché a intuitivní. Aplikace je zdarma pro systém Android i iOS. Pomocí aplikace lze svítilnu ML6 nejen ovládat, ale můžete vidět také například stav baterie. Výhodou dále je i to, že lze mít připojeno více svítidel v jednom zařízení a naopak lze i jednu svítilnu připojit k několika mobilním telefonům. V aplikaci jde vybrat mezi deseti jazyky - například angličtina, němčina, francouzština, polština či asijské jazyky, čeština zde ale není. V defaultu je nastavená anglicky.

 

Dobíjení a powerbanka

Svítilna Ledlenser ML6 Connect Warm Light se dobíjí přes magnetický USB kabel. Kabel lze připojit do běžné nabíječky, které jsou obvyklé pro nabíjení mobilním telefonů. Pro nabití můžete použít také powerbanku. Velkým pozitivem je, že sama svítilna funguje jako powerbanka o kapacitě 3000 mAh a můžete si s ní pohodlně nabít telefon, kterým lampičku budete ovládat. Výrobce udává dobu svícení 3,5/12/180 hod, dle režimu svícení (Světelný tok: 750/ 550/ 100/ 5 lm). Během testování jsem nejčastěji svítil na nejsilnější režim a vydržela svítit opravdu dlouho. Pokud dojde k úplnému vybití, svítilna se do plna nabije s jistotou i přes noc. 

 

Co je součástí balení?

Součástí balení je stojánek na svítilnu, který umožňuje její stabilitu i na nerovném povrchu. Pomocí háčku na dně lampy lze svítilnu i zavěsit. V balení je obsažen také praktický cestovní obal. Součástí svítilny je dále magnetický dobíjecí kabel, dobíjecí baterie a náramkové dálkové ovládání.

 

Hodnocení: 80 %

+

  • počet módů

  • tři způsoby ovládání

  • magnetický držák

  • použití jako powerbanka

  • záruka 7 let

  • možnost zavěšení nebo magnetického uchycení

  • stojánek pro stabilizaci svítilny

-

  • vyšší váha
  • cena
  • chybějící čeština

Obr.: svítilna připevněna magnetem k boku dodávky

 

Závěrečné shrnutí

Ledlenser ML6 Connect Warm Light  o hmotnosti 260 gramů, není vhodná na trek s batohem. Svítilna je skvělá pro využití v kempu, autě nebo třeba do dílny. Oceňuji závěsný hák a magnet pro připevnění lampičky pod strop či bok dodávky. Svítilna tak funguje jako lustr, který osvětlí dostatečný prostor pro posezení s přáteli.

Svitilna se mi líbí, ačkoliv na první pohled mi přišlo trošku přehnané ovládání světla přes telefon. Velmi rychle jsem si na svítilnu i její ovládání zvykl a v kombinaci s její svítivostí a možností zavěšení vytvořila lampa příjemnou atmosféru. Jako negativum hodnotím její cenu, která se může zdát vysoká. Nakonec se ale jedná o propracovanou svítilnu se zárukou 7 let.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Jan Špička

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 890  (9.72 %) 2 609 

Porovnat