Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámské boty La Sportiva Hyper Woman GTX

Pocit jistoty a stability, spolu s výborným tlumením, vám při nástupu na ferraty nebo náročném alpském výstupu dodají dámské boty La Sportiva Hyper Woman GTX. Přečtěte si, jak tyto boty obstály v naší recenzi.

 

Obsah

Dámské boty La Sportiva Hyper Woman GTX mají svršek z velurové kůže a voděodolnou membránu Gore-Tex® Extended Comfort. Perfektní fixaci i v náročném terénu zajistí šněrování až do špičky. Boty jsou ergonomicky tvarované, takže vám budou pevně sedět na noze a dodají potřebnou stabilitu.

 

Charakteristika


Hmotnost: 


800 g

Podle aktivit:

sportovníturistické

Pohlaví: Dámské
Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: Vibram
Svršek: Kůže
Membrána: Gore-Tex

 

  • komfortní ergonomický tvar pro užší nohu
  • šněrování až do špičky – výborná fixace a stabilita
  • Impact Brake System® - skvělá trakce i na kluzkém povrchu
  • voděodolná membrána Gore-Tex® Extended Comfort
  • 360° gumová obsázka

 

Testování 

Boty La Sportiva Hyper Woman GTX byly testovány na krátkých výletech i na dovolené v horách. Nástupovky Hyper Women GTX jsou již několikátým párem od značky La Sportiva v mém botníku. Boty od této italské firmy mě zatím nikdy nezklamaly.

 

Design

Na první pohled boty La Sportiva Hyper Woman GTX zaujmou propracovaným designem. Hezké barevné sladění decentnějších barev, díky čemuž je můžete nosit nejen na turistiku, ferraty, jako nástupovky při lezení, ale i k jakémukoli outfitu na vycházku do lesa, do města či do práce.

 

Poutka

Přední poutko na jazyku je umístěno ze strany, čímž nevadí u chůze. Dvě zpevněná poutka na patě umožňují snadné nazouvání, navíc jsou dostatečně pevná pro případné přichycení karabinou na sedák či batoh v případě potřeby.

 

Špička

Gumové osazení na spičce chrání boty před případným oděrem na skalnatých cestách. Šněrování od špičky vám zaručí skvělou fixaci a stabilitu i v náročném terénu (ferraty, skalnaté cesty apod.) a přizpůsobí se perfektně vaší noze. Celkově jsou boty La Sportiva Hyper Woman GTX designově mohutnější, ale o to pevnější a na váze to ani není moc znát.

 

Podrážka

Podrážka Vibram® Idrogrip s Impact Brake System® s lezeckou zónou na špičce vás rozhodně nezklame ani na mokrém povrchu. Podrážka je jednoznačně jednou z výhod bot La Sportiva Hyper Woman GTX.

 

Pocity z testování

Boty La Sportiva Hyper Woman GTX jsou ergonomicky tvarované a pevně sedí na noze. Jednoznačně jsou však na užší nohu. První výlet byl více méně s odřenými malíčky, a to patřím mezi ty s úzkou nohou. Trochu jsem začala uvažovat, jestli to byl správný výběr, ale dala jsem jim šanci i na dalších výletech a nakonec se pěkně přizpůsobily mé noze. Chce jim to dát čas, celkově jsou totiž dost pevné, ale kožený svršek přece jen mírně povolí a přizpůsobí se vaší noze. Ve srovnání s modelem TX4 jsou o dost užší a člověk s širší nohou by si je měl raději velmi dobře vyzkoušet a zvážit, zda je pravděpodobnost, že se ještě přizpůsobí.

 

Hodnocení: 99 %

+

  • lehké, pevné
  • vhodné do každého terénu
  • design – funkčně i image
  • skvělá trakce
  • dobrá stabilita

-

  • vhodné pro úzké nohy
  • vyšší cena

 

Závěrečné shrnutí

Boty La Sportiva Hyper Woman GTX bych doporučila všem horalkám s úzkou nohou, které shánějí obuv vhodnou do každého terénu - na turistiku, na lezení, do lesa či do města. Jsou lehké, pevné a nezklamou na žádném povrchu.

 

     Profil testera

Terézia Kútna

Nadšená outdoorová duše, maminka, která bere své dítě do přírody tak často, jak jen to jde. Pracuji pro 4camping již od roku 2014, a právě zde jsem objevila vášeň k lezení/horolezení, turistice v horách, či kempování pod stanem/v dodávce, která mě drží dodnes.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Terézia Kútna

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

5 299  (14.91 %) 4 509 

Porovnat

4 390  (35.33 %) 2 839 

Porovnat

3 390  (48.11 %) od 1 759 

Porovnat

3 599  (34.45 %) od 2 359 

Porovnat

3 399  (60.61 %) 1 339 

Porovnat

2 399  (10 %) 2 159 

Porovnat

2 599  (10 %) 2 339 

Porovnat

4 399  (39.33 %) od 2 669 

Porovnat