Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámské kalhoty High Point Gale 3.0

Dámské outdoorové kalhoty High Point Gale 3.0 Lady Pants se hodí na širokou škálu aktivit. Pružné a prodyšné materiály neomezují v pohybu a jsou pohodlné. Přečtěte si, jak dopadlo jejich testování.

 

Obsah

Kalhoty Gale 3.0 Lady Pants byly ušity z extra lehkých materiálů tak, aby se maximálně využilo jejich vlastností. Horní část kalhot tvoří čtyřcestně elastický dvojitě tkaný softshell AirVent Shell, který se dokonale přizpůsobí pohybu. Holeně a zadní části stehen byly ušité z rychleschnoucího dvoucestně elastického materiálu AirVent, který je velmi lehký a větruodolný. Prodyšná a elastická Lycra byla použita pro lýtkovou část, část pod opaskem a na krokový klín. Materiál prošel voděodpudivou ekologickou úpravou ECO DWR bez použití PFC (fluorocarbonů).

 

Recenzi zpracoval testerský tým časopisu Svět outdooru, který od roku 1997 strávil 14 000 hodin prověřováním přes 1000 výrobků na stovkách výprav do celého světa. Každé recenzi se věnuje několik lidí, včetně horských vůdců a špičkových sportovců, a její výsledek si nelze koupit. Další recenze najdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Profil testera

Radka Svobodová

Tančí od šesti let, a od dvaceti leze nahoru i dolů. Ráda cestuje a poznává svět. Od roku 2012 je instruktorka zumby a od roku 2015 správce lezecké stěny, rok předtím úspěšně složila zkoušky na zdravotníka. Píše články z akcí a výletů pro TJ Alpin Třebíč.

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Gale 3.0 Lady Pants

Výrobce:

High Point

Určení:

Dámské

Hmotnost: 250 g
Materiál oblečení: Elastan / Lycra / Nylon / Softshell
Počet kapes: 1
Celorozepínací nohavice: Ne
Odvětrávání: Ne
Odepínací nohavice: Ne
Podle aktivit: městské / turistické / běžecké / lezecké / skialpové
Podle typu: softshellové

 

  • kombinace materiálů AirVent, AirVent Shell a lycry
  • praktická kapsička na zip
  • pružný pas s nastavitelnou šňůrkou s brzdičkou
  • ekologická povrchová vodoodpudivá úprava materiálu
  • vyrobeno v České republice
  • materiál: AirVent (92% Nylon, 8% Elastan), AirVent Shell (90% Nylon, 10% PU stretch), lycra (80% PAD, 20% lycra)

Představení kalhot

Kalhoty High Point Gale 3.0 Lady Pants jsou nejen univerzální, ale také prodyšné, odolné větru a nabízí volnost pohybu. V dnešním testu se dozvíte, jak kalhoty fungují a sedí.

 

Určení

Mezi výhody kalhot Gale 3.0 Lady Pants patří jistě jejich univerzální využití. Použít je můžete konkrétně například pro turistiku, lezení, via ferraty, běh, skialpinismus i běžky. Kalhoty nemají žádnou podšívku, a proto jsou určeny spíše na letní a jarní měsíce. Kalhoty lze ale využít i při zimních aktivitách.

 

Materiál a střih

Kalhoty Gale 3.0 Lady Pants jsou šité ze tří materiálů - v horní části je použitý čtyřcestně elastický softshell, který zaručuje volnost pohybu, dobrou prodyšnost i větruodolnost. V oblasti holení a zadní části stehen je použit tenký a lehký materiál. Lýtková část, oblast pod opaskem a krokový klín je šitý z extrémně prodyšné a elastické lycry. K tomu všemu kalhoty střihově sedí opravdu skvěle a neomezují při pohybu.

 

Elastický pás

Pás je elastický a usnadňuje tak oblékání. Při nošení ho lze stáhnout šňůrkou a zafixovat brzdičkou. Šňůrku si každý nastaví dle své velikosti.

 

Kapsy

V horní straně napravo se nachází malá kapsa na zip, kam lze schovat drobnosti jako je mobilní telefon, papírové kapesníky nebo klíče. Kalhoty Gale 3.0 Lady Pants více kapes nemají.

Nohavice

Nohavice jsou jednou z předností těchto kalhot. Na první pohled můžete usoudit, že jsou úzké, což je skvělé pro běh, lezení a via ferraty. Pokud chcete nohavice přetáhnout přes pohorky a vydat se na turistické stezky, můžete je jednoduše rozepnout a díky všitému klínu je jednoduše rozšíří. Použít je pak můžete i na skialpech. Výhodou jsou i použité kvalitní YKK zipy, které jsou mimochodem i na kapse.

Nohavice jsou ukončeny gelovým páskem uvnitř, který zabraňuje jejich vyhrnování a drží je na místě. Při snížené viditelnosti oceníte reflexní prvky, které se nachází v oblasti holení a zadní části stehen.

 

Další důležitosti

Materiál AirVentShell je nemembránový a odolný větru. Povrchové úprava ECO DWR (ekologická vodoodpudivá úprava) zajištuje odolnost vodě a kalhoty vydrží i ve slabším dešti. Mezi velkou výhodu kalhot Gale 3.0 Lady Pants patří nejen jejich univerzálnost, pohodlnost, padnoucí střih, ale i hmotnost materiálu. Kalhoty Gale 3.0 Lady Pants pro velikost S váží pouhých 250 g. Tyto kalhoty Gale 3.0 Lady Pants šije firma High Point v Sušici na Šumavě. Je tím zaručeno nejen dokonalé zpracování, ale i případný bezproblémový servis. Tyto kalhoty se šijí ve dvou barevných kombinacích: v šedé a šedo-vínové. A ještě jedna dobrá zpráva, k těmto kalhotám Gale 3.0 Lady Pants si můžete pořídit i bundu Atom Lady Hoody Jacket ve stejném barevném provedení také ze softshellu ve stejných barevných kombinacích. A to nejen v dámském, ale i v pánském střihu. Test na bundu si můžete přečíst v odkaze níže.

 

 

TEST: Dámská bunda High Point Atom Lady Hoody Jacket

Dámská bunda Atom Lady Hoody Jacket značky High Point je ideálním společníkem pro celou řadu sportů. Pokud vás zajímá, čím vyniká, čtěte dále.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Hodnocení: 99 %

+

  • elasticita
  • lehký materiál
  • odolnost větru a vodě
  • vysoká prodyšnost
  • volnost pohybu
  • pohodlný střih
  • kvalitní materiály
  • reflexní prvky
  • design
  • česká výroba

-

  • nedostatek kapes

 

Závěrečné shrnutí

Jak už již bylo několikrát zmíněno, kalhoty jsou univerzální a lze je využít pro celou řadu aktivit po celý rok. K tomu všemu jsou díky svému střihu a elastickému materiálu velmi pohodlné. Pozitivně hodnotím možnost rozšíření nohavic dle toho, na jakou aktivitu se chystáte. Odolnost větru a vodě jistě oceníte také. Kalhoty nemají žádnou zásadní chybu, pouze si myslím, že by někomu mohla chybět alespoň jedna kapsa na víc. To je ale čistě individuální.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Radka Svobodová

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

3 690  (10.05 %) 3 319 

Porovnat

3 899  (37.96 %) 2 419 

Porovnat

Dámské kalhoty Zulu Rodna W

1 999  (56.03 %) od 879 

Porovnat

2 399  (42.52 %) 1 379 

Porovnat

Dámské kalhoty Zulu Pilis W

1 399  (50.04 %) 699 

Porovnat

1 299  (64.67 %) 459 

Porovnat

Dámské kalhoty E9 Hit

1 990  (41.76 %) od 1 159 

Porovnat

5 099  (38.64 %) 3 129 

Porovnat