Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Houpací síť La Siesta Brisa Double

 

Obsah

 

Úvod

Také si rádi vychutnáváte chvilky odpočinku v houpací síti? Vaše stará vám dosloužila a poohlížíte se po nové, či byste teprve rádi kouzlo hamaky objevili, ale nevíte, po jaké v tom nepřeberném množství sáhnout? A slyšeli jste již o značce La Siesta?

Klid a pohodlí s ní najdete naprosto všude.

 

Charakteristika


Značka:

La Siesta
Produktová řada: Brisa
Testovaný produkt: Brisa Double BRH16R-T
Hmotnost: 1 kg
Počet osob: 2 osoby
Sbalený rozměr: 15 x 15 x 23 cm
Nosnost: 160 kg
Barva: bílá/zelená, červená, modrá

 

  • krásný design 
  • vydrží rozmary počasí
  • můžete ji nechat venku
  • příjemná na dotek
  • nenáročná na údržbu

 

Jak a kde ji můžu upevnit?

Jednou z možností je pořídit si stojan na houpací síť, díky němuž si můžete houpací síť umístit kdekoli do prostoru a nemusíte být tak vázáni na stromy, sloupy, ani vrtat díry do zdí. Přímo La Siesta nabízí model Nautico, který lze snadno složit, není tak náročný na skladování či jeho převážení. Kdo si potrpí na design, sáhnout může po krásném dřevěném stojanu Elipso.

Pokud byste váhali nad pořízením si hamaky z důvodu, že nechcete utrácet za stojan poměrně vysokou částku, jež často převyšuje cenu i za samotnou hamaku, stejně jako já – sáhnout můžete po uchycení CasaMount pro zavěšení na zdi, či třeba do pergoly; nebo po popruzích TreeMount pro variantu upevnění ke stromu.

Bez dokupování zařízení k zavěšení stačí samozřejmě kus pevnějšího provazu. Dávejte si však pozor, aby provaz měl dostatečnou nosnost a s jeho příliš tenkým průměrem nebylo třením poškozeno ucho pro zavěšování. Osobně jsem si do ok připevnila karabiny pro jednoduché odepínání a lano na strom připevnila pomocí lodního uzlu, aby nedocházelo k jeho posunu. Pod provaz je vhodné umístit koberec – chceme být přeci šetrní ke stromům.

 

Modely a jejich velikost

Model Brisa si můžete pořídit ve dvou velikostech – Double a Kingsize. Při výběru je nutné myslet zejména na rozměry potřebné k jejich zavěšení. Pro mnou testovaný model Brisa Double je ideální vzdálenost mezi závěsnými body alespoň 320 cm – což byl i důvod, proč jsem si nepořídila model Brisa Kingsize, jelikož pro něj je třeba větší vzdálenosti - kolem 360 cm, kterou bych v mých podmínkách hůře nacházela.

Z barevných kombinací si také určitě vybere každý - od výrazných a pestrobarevných po decentní, s proužky či čtverci.

 

Odolnost 

Hamaka Brisa Double je designovaná pro outdoorové využití, bez starosti ji můžete nechat venku po celou sezónu. Po vydatném dešti byla zanedlouho opět suchá. Snad jediný důvod, jež mne napadá, proč by dle mého názoru bylo nutné hamaku sundávat, je působení slunečního záření na kvalitu barev – nicméně pro potvrzení jsem po tak dlouhou dobu hamaku dosud netestovala, výrobce však udává odolnost vůči přírodním jevům.

Materiál působí velmi odolně a zároveň je příjemný na dotyk. Okraje jsou navíc zesíleny proti roztržení.

 

Ve dvou se to lépe táhne

Jak název napovídá, do hamaky Brisa Double se uvelebíte i ve dvou, tedy pokud se vejdete do celkové hmotnosti 160 kg, tam už končí limity nosnosti. Na chvilkové společné poležení/posezení je houpací síť ideální, ale pro delší odpolední šlofík, pokud se neradi mačkáte, už bych volila variantu každý do své hamaky. Děti si s tímto hlavu nelámaly.

 

Testování

Kde a jak že jsem houpací síť testovala? Nu, testování bylo vskutku náročné – v pergole s knížkou, či během tábora ve stínu lesa při odpoledním klidu, kde jsem ji mj. vypnula mezi dva kůly, které byly zajištěné kolíky a úvazy. Téměř po celou dobu byla houpací síť Brisa Double pod širým nebem, přes noc, na dešti, na slunci – stále jako nová.

 

Hodnocení: 100 %

+

  • Odolnost vůči vlivům počasí 
  • Barevné kombinace
  • Možnost dokoupení příslušenství 
  • Pohodlí a materiál

-

  • Příslušenství pro zavěšení není součást balení 
  • Může jím být pro někoho vyšší pořizovací cena

 

Závěrečné shrnutí

K houpací síti Brisa Double nemám co vytknout. Značka La Siesta očividně není žádným nováčkem na trhu. Kdo by chtěl, s trochou snahy se prostor a místo k uchycení vždy najde. V krásně zabalené ruličce při koupi naleznete i malý obrázkový manuál, který vám zodpoví případné otázky týkající se správného upnutí či jak prát hamaku v pračce.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková 

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 590  (10.08 %) 2 329 

Porovnat

Uchycení houpací sítě Hamaka.eu Hák dvojitý se závitem

59 

Porovnat

4 290 

Porovnat

Přístřešek k hamace Hamaka.eu Tarp

1 790 

Porovnat

Uchycení houpací sítě Hamaka.eu Řetěz s hákem 2 ks

499 

Porovnat

Uchycení houpací sítě Hamaka.eu Hák na houpací křeslo

499 

Porovnat

Uchycení houpací sítě Hamaka.eu Eye Pad Set

399 

Porovnat

Stojan na houpací sedačku La Siesta Mediterráneo

5 990  (10.03 %) 5 389 

Porovnat