Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Trekové hole Warg Compact Carbon

Trekingové hole pomáhají udržovat stabilitu, snižují zatížení kloubu a usnadňují chůzi v terénu. Jak dopadne dnešní testování holí od značky Warg? Dozvíte se v dnešní recenzi. 

 

Obsah

Trekingové hole Warg Compact Carbon mají skládací konstrukci, díky které zaberou minimum místa a jsou velmi lehké. Rukojeť z EVA pěny nenasákne vodu a tlumí nárazy.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Compact Carbon

Výrobce:

Warg

Určení:

Pánské / Dámské

Délka holí: 135 cm
Hmotnost (pár): 480 g
Odpružení: Ne
Hrot: Wolfram 
Rukojeť: Pěna
Počet segmentů hole: 3
Rozsah délky: 120 - 145 cm
Prodloužená rukojeť: Ne
Materiál tyčí: Karon / Aluminium
Skládací: Ano

 

  • řídílné teleskopické
  • rukojeť z nenasákavé, nesmekavé a vibrace pohlcující EVA pěny
  • nastavitelná poutka na zápěstí
  • pevná slitina hliníku 7075 a karbon
  • gumové krytky tlumí vibrace na tvrdém povrchu
  • sbalený rozměr 35 cm
  • hroty z trvanlivého karbidu Wolframu
  • snadné nastavení výšky s ryskami a zámky Fast Lock
  • součástí transportní obal, zimní a letní talířky

 

Úvod

Na výlet do Rakouska jsem se poprvé vydal se svými vlastními trekovými holemi, které jsem chtěl v Alpách otestovat. Dosud jsem drtivou většinu výstupů podnikal buď bez trekových holí, nebo výjimečně s půjčenými od manželky. Nyní nastal čas konečně otestovat vlastní, a to přímo na strmých svazích rakouských hor.

Se značkou Warg jsem se setkal úplně poprvé. Dozvěděl jsem se, že je to poměrně mladá a dynamicky se rozvíjející značka, která se zabývá produkcí outdoorové výbavy především pro dobrodruhy a náročnější klientelu.

 

Výběr holí

Mezi základní vlastnosti při rozhodování o výběru trekových holí u mě určitě patří jejich hmotnost, systém nastavování jejich délky a materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Na Warg Compact Carbon trekových holích mě oslovila především nízká hmotnost, která je jen 480g. Atraktivní je také použitý materiál, kde vrchní část je z pevného karbonového vlákna a dolní část je z vysokopevnostní slitiny hliníku, typ 7075. Materiál je tak pevný a lehký zároveň a poskytuje skvělou oporu při pohybu v náročném terénu nebo s batohem na zádech.

Další skvělou vlastností těchto holí je materiál a ergonomie rukojetí, které perfektně sednou do rukou. Rukojeti jsou vyrobeny z nesavé a protiskluzové EVA pěny, která navíc tlumí vibrace, což mohu jen potvrdit. Doplněny jsou o nastavitelná poutka na zápěstí, která poskytují oporu při vyšší zátěži.

   

 

Recenze: Warg COMPACT CARBON - skládací trekové hole 

Další test trekových holí značky Warg najdete také na portálu pro outdooráře - Svět outdooru. Hole pro vás tentokrát otestoval Vojtěch Dvořák. 

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Nastavování délky 

Trekové hole Warg Compact Carbon jsou trojdílné teleskopické hole, jejichž systém fixace segmentů je kombinací Fastlock zámku a tzv. hole z-systému. U Z-systému jsou jednotlivé díly spojeny kevlarovým vláknem a k fixaci dojde pouhým natažením ve třetím segmentu s madlem. Třetí segment zároveň obsahuje Fastlock zámku pro snadné nastavení délky hole v rozmezí 120 – 145 cm.

Kombinaci těchto dvou systémů jsem si během pobytu na horách velmi pochvaloval. Na jedné straně jsou hole díky menšímu počtu zámků lehčí a na straně druhé je samotná manipulace velmi jednoduchá a rychlá. Samotné rozložení a složení holí mi netrvalo víc, než několik vteřin. Díky použitým systémům fixace lze jednotlivé segmenty sbalit do transportního obalu o rozměru pouhých 35cm.

 

Hroty

Hroty holí Warg Compact Carbon jsou vyrobeny z trvanlivého karbidu Wolframu, což by mělo zaručit jejich dlouhou životnost. Součástí balení jsou také gumové krytky na hroty, které tlumí vibrace na tvrdém povrchu. K holím jsem dostal i transportní obal a letní a zimní šroubovací talířky, které se jistě hodí k používání během celého roku.

 

Hodnocení: 94 %

+

  • nízká hmotnost
  • rozměr jen 35cm ve sbaleném stavu
  • rychlost rozložení a nastavení výšky díky kombinaci
  • fastlock a tzn. Z-systému fixování
  • rukojeť z nesavé EVA pěny, která je protiskluzová a tlumí vibrace
  • pevná konstrukce díky karbonovému vláknu a slitině hliníku
  • gumové krytky, transportní obal, zimní a letní talířky součástí balení
  • hroty z trvanlivého Wolframu

-

  • vyšší cena
  • chybí Antishock tlumící systém
  • vyšší síla potřebná k fixaci segmentů spojených kevlarovým vláknem
  • vyšší minimální výška holí nemusí být vhodná pro nižší lidi

 

Závěrečné shrnutí

Celkově jsem byl trekovými holemi Warg Compact Carbon mile překvapen a byl jsem s nimi velmi spokojen. Jednoduchá manipulace, nízká hmotnost a opora v náročnějších momentech z nich učinily nenahraditelného společníka pro mé další výstupy do hor. Jak poznamenala při sestupu v náročném terénu moje manželka, vaše klouby vám díky trekovým holím Warg o 20 let určitě poděkují.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 199  (27.29 %) 1 599 

Porovnat

1 399  (50.75 %) 689 

Porovnat

1 899  (26.33 %) 1 399 

Porovnat

1 890  (24.92 %) 1 419 

Porovnat

899  (46.72 %) 479 

Porovnat

1 599  (25.02 %) 1 199 

Porovnat

2 899  (10.69 %) 2 589 

Porovnat

3 139  (21.03 %) 2 479 

Porovnat