Výzva, zdravá svačinka i netradiční zpestření večera. To vše jsou slaní cvrčci. Perfektně se hodí na doplnění bílkovin na cestách i jako netradiční dárek pro vašeho kamaráda.
Informace o produktu
Společnost Grig v roce 2017 založila parta mladých lidí, kteří se zabývají řešením globální krize v potravinářství. Grigs je česká firma, která po několikaletém výzkumu uvedla na trh celosvětově první doplněk stravy na bázi hmyzí složky. Hmyz je super potravina budoucnosti, která má velký význam pro lidské zdraví, je i ekologicky udržitelná a zejména v podobě cvrččích chipsů velmi chutná.
Dopřejte si zdravou a výživnou svačinku v podobě pražených cvrčků Grig v naturální i kořeněné variantě. Tohle jídlo budoucnosti je nutričním pokladem, které vám pomůže chutně doplnit kvalitní bílkoviny i mikroživiny jako vápník či železo.
Jedlý hmyz je plnohodnotným zdrojem živin a skládá se ze 70 % z bílkovin. Obsahuje také všechny esenciální aminokyselin, vitamin B2 a B12, železo, vápník a řadu dalších látek klíčových pro správný chod lidského organismu. Navíc svými nízkými nároky na krmivo a vodu nezatěžuje životní prostředí tak jako jiná hospodářská zvířata. Vyniká v téměř nulové produkci skleníkových plynů a je v aktuální chvíli nejefektivnějším zdrojem proteinu na světě.
Cvrčky si můžete vzít s sebou na párty jako neokoukaný snack. Vysoký obsah proteinů oceníte po návštěvě fitka. A nebo si prostě jen kdykoli na výletě nebo i doma u telky můžete užít zdravější alternativu klasických brambůrků. Ať už jakkoli – vybírejte rychle – dříve než odskáčou pryč.
Výhody:
zdravá a nutričně vyvážená svačinka
ideální po sportu, k telce i na párty
s vysokým obsahem bílkovin
vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin
Složení:
Sušení cvrčci domácí 90 % (Acheta domesticus), mořská sůl 9 %. Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek. Konzumace cvrččího prášku (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Sbalit si jídlo na dva dny, v pátek hodit na záda batoh a celý víkend vandrovat po lese. Česká vášeň, které se v současné době říká bushcraft nebo survival, byla dříve označovaná prostě jako tramping.
Nechcete už na výletech jíst jen studené sendviče? Uvařte si teplé jídlo i v přírodě! Co si vzít s sebou a na co si dát pozor, to vše najdete v dnešním článku.
Krisztián Vadovszký je členem týmu kuchařů, kteří se snaží inspirovat ostatní k vaření v přírodě. V dnešním článku vám přináší tři jednoduché recepty, které si můžete na výletě uvařit i vy.