Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Eurotrip 2019 - přípravy na cestu

Rodinu BerkoviNaKolech jsme vám představili v minulém článku. Dnes bychom vás chtěli seznámit s plánem jejich letošní půlroční cesty Evropou a také s tím, co obnáší se na takovou cestu připravit.


Obsah

Když jsme přemýšleli, kam se vydáme v roce 2019, došlo nám, že máme na dlouhou dobu poslední šanci podniknout něco většího. Olík už jde v září 2020 do školy, a tak jsme se rozhodli, že letos přišel čas si plnit sny. Na konci dubna tedy sbalíme vše do brašen, naložíme na kola a vyrazíme na půlroční cestu. Nad trasou jsme přemýšleli dlouho, ale z několika důvodů jsme se nakonec rozhodli cestovat po Evropě.

 

      

 

Hrdý partner Berkovi na kolech

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

Itinerář cesty

Vyjedeme přímo z domova - žádné vlaky ani letadla, abychom měli začátek s minimem stresu. Pošlapeme na jih, dál přes Německo, Rakousko. Po stezce Alpe - Adria musíme překročit Alpy do Itálie. Tam se stočíme na západ a po břehu Středozemního moře dojedeme až do Francie a Monaka. Další na trase je katalánská Barcelona, Valencie a dál nás trasa povede vnitrozemím na Atlantické pobřeží. Pak směr sever do Normandie, kde se přeplavíme do Anglie a dál nás čeká Irsko a Skotsko. Odtud bychom se chtěli přeplavit trajektem do Nizozemí. No a tady se uvidí, když bude čas rádi bychom dojeli přes Německo zase zpátky domů.

Půl roku v pohybu

Cesta je plánovaná na 6 měsíců, a tak nepřipadá v úvahu dát si v práci pouze dovolenou, řešíme to neplaceným volnem a pracovní pauzou. Už od léta 2018 šetříme, připravujeme se na cestu, kupujeme a ladíme vybavení. Není to vůbec jednoduché, vše tu jen tak nechat a odjet. Další vyřizování máme na zdravotní pojišťovně, u mobilního operátora ve školce a tak dále. V neposlední řadě musíme také něco natrénovat, čemuž letošní brzké jaro na štěstí přeje.

Balíme s rozvahou

Před odjezdem postupně balíme a pečlivě zvažujeme, co s sebou na tak dlouhou dobu budeme potřebovat. Máme tyto okruhy vybavení:

Je potřeba se opravdu zamyslet, co budeme potřebovat a využijeme a co ne, protože vše si musíme sami odvézt a odšlapat. Čas letí a my máme před sebou pár posledních dní do startu naší cesty

 

Berkovi na kolech můžete sledovat také prostřednictvím jejich FB stránek nebo na kanále Youtube.

Další články od rodiny Berkových:

Zdroje: archiv autora

Přechod masivu Králického Sněžníku

Cestopisy a reportáže

Radosti a strasti přechodu Králického Sněžníku vám v dnešním článku sepsala Katka Balcarová, která se věnuje široké škále sportů, především potom lezení, běhu a turistice.

Cesta přes Istanbul s dobrodruhem Vojtou Kaderou

Cestopisy a reportáže

Baťůžkář Vojta Kadera je dobrodruhem každým coulem. Své netradiční zážitky a svébytný způsob cestování sepisuje do krátkých povídek. Jednu z nich si můžete přečíst v našem dnešním článku. 

Tomík na cestách

Cestopisy a reportáže

Tomáš Vejmola je dobrodruh, který holduje nevšednímu způsobu dopravy. Oblíbil si především tuk-tuk, motorizovanou tříkolku, obvykle využívanou jako taxík. Kam se Tomáš vydá tuk-tukem tentokrát?

Vybíráme pro vás

Dětské kalhoty Axon Winner pas Jr.

690  (14.49 %) od 590 

Porovnat

Dětské zimní kalhoty Axon NIPPON PAS Jr

790 

Porovnat

Dětské cyklistické kraťasy Axon Nanook 3/4 Jr

590 

Porovnat

Dětské cyklistické kraťasy Axon Nanook Jr

390 

Porovnat

Dětský cyklistický dres Silvini Scrivia

999  (36.04 %) 639 

Porovnat

Dětský cyklistický dres Silvini Mazzani

1 399  (47.89 %) 729 

Porovnat

Dětské cyklistické rukavice Axon 204

120 

Porovnat

Dětská bunda Silvini Punta

1 699  (47.68 %) 889 

Porovnat