Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dětská mikina Regatta Dissolver II

Dětská mikina Regatta Dissolver II je jako stvořená pro outdoorové aktivity, ale váš potomek ji unosí v podstatě kamkoliv. Dnešní recenzi připravila Kateřina Balcarová.


Obsah

Čím je dítě starší, tím kvalitnější se snažíme vybírat oblečení. Už je totiž dost pravděpodobné, že vše stačí pořádně unosit a podrobit dostatečně výživné zkoušce.

Charakteristika

 

Název:

 

Dissolver II

Výrobce: Regatta
Určení: Dětské
Materiál: 100% polyester
Počet kapes: 2
Kapuce: Ano
Prodloužený zadní díl: Ano

 

  • stojáček u krku
  • zip po celé délce
  • pevná kapuce
  • žebrovaná tkanina
  • strečová vazba na manžetách  a lemu
  • technologie Extol Stretch - ideální pro outdoorové aktivity s rychlým schnutím, který minimalizuje dopad deště a poskytuje ochranu před větrem
  • 2 hlavní kapsy na zip

Výběr mikiny

Jsme aktivní rodina, víkendy trávíme na českých horách túrami a výlety, ve všední dny se dcera zase pořádně vylítá v lesní školce. V zimě běžky, sjezdovky, bobování… Od mikiny očekáváme, že bude lehká a prodyšná a zároveň zahřeje, odolá častému praní a sušení v sušičce. Zároveň se dceři musí líbit, důležitý je tedy i výběr barev.

Vzhled, barvy, velikosti

U mikiny Regatta Dissolver II velmi oceňuji výběr z mnoha barev a velikostí. Velikosti jsou pro nás důležité z toho důvodu, že pokud se vám v jedné velikosti mikina osvědčí, nemusíte si pak lámat hlavu s výběrem další mikiny, až dítě z té původní odroste. U této mikiny můžete vybírat z velikostí od 104 až po 164. Dceři padla mikina bez předchozího zkoušení, velikosti odpovídají běžnému číslování. Zároveň je skvělý výběr barev, na tu svou si přijde každé dítě. Můžete vybírat z modré, zelené, růžové, růžovofialové a světle modré.

Střih

Zapínání je na zip, což je za mě určitě nejpraktičtější způsob. Holce se při sundavání a nandavání nerozpadne účes, zipem regulujete případné teplo/zimu. Mikina dítě nikde neomezuje v pohybu. Dále má skvěle řešenou kapuci se stojáčkem kolem krku. Na mikině najdete dvě kapsy na zapínání. Ocenit musím především pružné lemy, díky kterým se mikina přizpůsobí každé postavě. Padne tak hubeným i robustnějším dětem.

Testování

Testování probíhalo asi dva měsíce, dcera mikinu nosila 2x - 3x týdně do lesní školky, absolvovala v ní turistický víkend v Beskydech a na Vysočině, bruslení na in-linech i na zimním stadionu a běžela v ní běžecký závod

Praní a sušení

Mikinu peru jednou až dvakrát týdně a po každém praní i suším v sušičce (výrobce sušení v sušičce nedoporučuje). Stále si drží svojí velikost a nevykazuje známky většího opotřebení, nevýraznějším poškozením je několik žmolků na bočním panelu.

Funkční vlastnosti

Mikina je lehká, snadno sbalitelná a prodyšná. Hodí se pro vytrvalostní pohybové aktivity do chladnějších dní jako druhá vrstva. Díky technologii Extol Stretch mikina dobře schne a ochrání před slabším větrem, zároveň se v ní dítě nepřehřeje. Hřejivé vlastnosti mikiny nejsou nijak výrazné, proto mikinu doporučuji opravdu na outdoorové aktivity, kdy je dítě v pohybu a potřebuje v první řadě uchránit před povětrnostními vlivy.

Další vychytávky

Určitě oceníte všitou cedulku na rubové straně mikiny, kam můžete napsat jméno dítěte, což je hlavně u menších dětí velmi praktické.

Hodnocení: 95 %

+

  • výběr barev a velikostí
  • pohodlný střih pro každou postavu
  • pružné lemy
  • kapuce se stojáčkem kolem krku
  • odolnost vůči častému praní
  • rychle schne
  • ochrana před slabším větrem

-

  • méně hřejivá, pokud dítě není v pohybu

Závěr

Dětská mikina Regatta Dissolver II se stala nepostradatelnou součástí dceřina šatníku, určitě ji doporučuji. Díky dobrému poměru cena/výkon je skvělým kouskem i na běžné nošení do školky.

Užitečné odkazy

Další testy a recenze produktů:

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: archiv autora, pixabay.com

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 199  (42.54 %) 689 

Porovnat

1 599  (65.04 %) od 559 

Porovnat

Dětská mikina Reima Northern

1 590  (39.06 %) od 969 

Porovnat

Dětská mikina Reima Sulakka

1 590  (39.06 %) 969 

Porovnat

Dětská mikina Regatta Hewley

749  (34.71 %) 489 

Porovnat

Dětská mikina Reima Mists

1 859  (38.73 %) 1 139 

Porovnat

Dětská mikina Reima Laskien

1 590  (39.06 %) od 969 

Porovnat

Dětská mikina Alpine Pro Festo

799  (50.06 %) 399 

Porovnat