Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Podhlavník Cabeau Evolution Pillow S3

V dnešní recenzi se budeme věnovat cestovnímu polštářku od značky Cabeau - Evolution Pillow S3, který je díky technologii S3 a paměťové pěně skvělým společníkem na cestách.


Obsah

Když jsem dostala podhlavník Cabeau Evolution Pillow S3 na vyzkoušení, napadlo mě, že jsem takový cestovní polštář ještě neviděla - hlavně kvůli jeho funkcím, které mu dodávají neobvyklý vzhled. Používala jsem ho primárně na cestách vlakem a autem, i když je polštář určen hlavně do letadla.

Charakteristika

 

Název:

 

Evolution Pillow S3

Výrobce: Cabeau
Hmotnost: 328 g
Rozměry: 25 x 24 x 13 cm
Sbalený rozměr: 15,24 x 14 cm
Materiál: Polyuretan

 

  • výplň z kvalitní paměťové pěny
  • přizpůsobí se tvaru hlavy a krku
  • 360° opora - hlava nepadá do strany
  • systém popruhů pro připnutí k sedačce
  • stahovací šňůrka pro nastavení obvodu
  • měkký povlak - lze odejmout a prát
  • rychleschnoucí, dobře odvádí vlhkost
  • malá kapsička na špunty, sluchátka a jiné
  • cestovní pouzdro na zip - lze stlačit na poloviční velikost

O výrobci

Cabeau je firma, která navrhuje své produkty tak, aby co nejvíce zpříjemnila zážitek z cestování. Společnost založil bývalý hráč basketbalu, David Sternlight, který během svého cestování nenašel žádný produkt, co by mu cesty zpříjemnil na nejvyšší možnou míru, a tak se rozhodl vymyslet fungující cestovní polštářek pro všechny a v roce 2009 vznikl Cabeau Evolution Pillow.

Produkty značky Cabeau jsou k dostání už ve více než 110 zemích. Jejich produkty v oboru stanovují nová pravidla pro výrobu, kvalitu a pohodlí. Díky inovativnímu přístupu získaly mnohá ocenění v kategorii cestovního ruchu.

Testování

Když jsem dostala Evolution Pillow S3 na vyzkoušení, napadlo mě, že jsem takový cestovní polštář ještě neviděla - hlavně kvůli jeho funkcím, které mu dodávají neobvyklý vzhled. Používala jsem ho primárně na cestách vlakem a autem, i když je polštář určen hlavně do letadla. Nejvíce mě při testování zaujal S3 systém, který vymysleli právě v Cabeau. Ten zajišťuje, že vám drží hlava na místě a nepadá vám na strany, což jsem ocenila asi ze všeho nejvíc, protože ostatní cestovní polštáře mi nedržely dobře hlavu ve vzpřímené poloze a bolelo mě za krkem. U Cabeau jsem takový problém vůbec neměla. K fixaci hlavy taky dopomáhá přední spona, která se dá nastavit. V autě bych však tuto funkci nepoužívala, v případě nehody je to celkem nebezpečné. Oproti tomu ve vlaku to vůbec nevadí.

Co mi trošku nesedělo byly vyvýšené strany polštáře. Ty jsou tam pro podporu celkového komfortu. Běžnému člověku dosáhnou až k ušnímu lalůčku, což mi ale zároveň trochu překáželo, když jsem si na cestu chtěla nasadit sluchátka na poslouchání hudby, která mi občas při nějakém pohybu vyjížděla nahoru a musela jsem si je chvílemi upravovat. Nicméně je to malý nedostatek a celkem zanedbatelný.

Skvělým doplňkem k polštáři je jeho pouzdro, které jsem ocenila hlavně při cestě vlakem, kdy jsem mohla polštář sbalit na 1/3 jeho velikosti, a tak jsem vždycky ušetřila místo v batohu. Co se týče malé kapsičky, tu jsem moc nevyužila.

Video - Představení Cabeau Evolution Pillow S3

Hodnocení: 95 %

+

  • kvalitní paměťová pěna
  • skvělá skladnost díky pouzdru
  • výborná fixace
  • pratelný povlak

-

  • vyvýšené strany (ovšem někomu mohou vyhovovat)

Závěr

Při používání jsem zjistila, že každá funkce, kterou v Cabeau umístili na polštář Evolution Pillow S3, je skvěle promyšlena a všechny dohromady zajistí 100% komfort co se týče držení hlavy a krku tak, aby pro vás byla cesta co nejpohodlnější. Osobně mě nejvíce zaujaly právě podpůrné popruhy, kvalitní paměťová pěna a taky snímatelný a pratelný povlak. Pro mě se stal Evolution Pillow S3 nepostradatelným doplňkem při delších cestách a určitě ho doporučuji všem, které už nebaví bolesti za krkem během jejich cestování.

Užitečné odkazy

Další zajímavé články:

Autor: Barbora Novotná

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Nafukovací polštářek Cabeau Air TNE

(5.09 %) 559 

Porovnat

Nafukovací polštářek Intex Travel Pillow 68675

89  (33.71 %) 59 

Porovnat

1 099  (20.02 %) od 879 

Porovnat

Nafukovací polštářek Bo-Camp Inflatable pillow

629  (3.18 %) 609 

Porovnat

2 899  (4.83 %) 2 759 

Porovnat

810  (10 %) 729 

Porovnat

943  (9.97 %) 849 

Porovnat

1 077  (10.03 %) 969 

Porovnat