Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Batoh Thule EnRoute 20L

Dnes si představíme batoh na notebook od značky Thule s objemem 20 litrů, který dodá vašemu přístroji přesně ten komfort, jaký potřebuje.


Obsah

Firma Thule zdaleka nevyrábí jen autopříslušenství. Tito Švédové přesně dokazují severskou preciznost v každém detailu a vytříbený smysl pro design. A tak jako se leckteré oko rádo pokochá pohledem na vymazlený střešní box, tak to samé udělá u nadčasových křivek doplňků, které místo na střeše vozu nosíte na zádech. Thule svou vizi plní již od roku 1942 a asi nejlépe to charakterizují oni sami prostým "Active Life, Simplified".

Charakteristika

 

Název:

 

EnRoute 20L

Výrobce: Thule
Určení: Pánské / Dámské
Hmotnost: 880 g
Rozměry: 30 x 21 x 45.5 cm
Objem: 20 l
Materiál: 330D nylon mini ripstop, 600D polyester
Počet komor: 1
Počet kapes: 6
Boční vstup: Ano
Pláštěnka: Ne
Příprava na hydrovak: Ne
Kapsa na notebook: Ano

 

  • stylový a pohodlný
  • polstrované komory na notebook a tablet
  • možnost dvojího přístupu k notebooku a tabletu
  • polstrované zádové částí s kanálkem pro proudění vzduchu
  • síťované kapsy na drobnější předměty
  • kapsa pro mobilní telefon a příslušenství
  • boční kapsa na láhev
  • skrytá poutka

Využití

Co se týká použitelnosti, je to u testovaného batohu trochu jiný koncept než u Thule Accent 23L, který už je připraven cestovat i jako součást většího zavazadla. EnRoute také nepotřebuje pojmout velký počet věcí jako série  Thule Landmark (doporučujeme na delší cesty daleko za hranice města), EnRoute 20 l je především hodně dobře vychytaným batohem na pohyb ve městě, do kterého se schová jak notebook (14" notebook nebo 15" MacBook® případně i 10" tablet), tak i slušná porce potřebné dokumentace. Do jeho 20litrů se vejde tak akorát to, co potřebujete na cestu a fungování v práci. A přesně pro takové cesty je batoh stvořený.

Funkční detaily

Šest kapes se zdá být jako přiměřené množství na pohodlné zorganizování vaší mobilní kanceláře. A já mám minimálně šest důvodů, proč batoh Thule EnRoute 20 l zvolit jako ideálního společníka na cesty.

Celý hlavní úložný prostor je rozepínací s tím, že zip je dělen na dva vchody pro přehlednější vstupy (rozepnutí vchodu můžete kombinovat jako vrchní přístup nebo jako přístup z boku, ačkoli se stále jedná o jeden velký našitý zip). Polstrovaná kapsa na notebook má dva přístupy a to jak z hlavní komory shora, tak i z boku. Horní vstup je tvořen systémem víka, který uzavírá zipy a je zakončen přezkami. Ve víku najdete venkovní kapsu na drobné předměty (mobil, brýle, sluchátka...). V hlavní komoře je zároveň i síťovaná kapsa na peněženku nebo mobil, z boku velmi rychle přístupná a s vlastním zipem. Vnitřní síťované kapsy pomáhají v přehledné organizaci, ideální pro ty z vás, kteří potřebují mít v batohu ve věcech přehled.

Praktické vychytávky

Co se týká venkovního zpracování a detailů, tak má batoh z boku dovedně zakomponovanou kapsu, která pojme ale maximálně 300 ml úzkou lahev (případně hodně úzkou vyšší lahev, která už by pojala o něco větší obsah tekutin). V přední části batohu jsou téměř neviditelně skrytá poutka na připnutí dalšího vybavení, což z batohu dělá ještě o něco schopnějšího pomocníka. Nikdy totiž nevíte, co budete muset vzít tak, aby ruce zůstaly volné. Myslím si, že právě tyhle vychytávky dělají batohy Thule jedinečnými. Vždy objevíte totiž něco, co nečekáte.

Video - Představení batohu Thule EnRoute 20 l

Hodnocení: 95 %

+

  • velký počet kapes pro přehlednou organizaci
  • dva vstupy do polstrované zadní kapsy na notebook nebo tablet
  • velmi odolný materiál 330D nylon mini ripstop, 600D polyester
  • nadčasový design a velmi precizní zpracování všech detailů

-

  • kapsa na lahev by mohla být větší

Závěr

Krásné linie  Thule EnRoute 20 l ruku v ruce s jeho použitelností staví batoh do popředí zájmu. Batoh vás doprovodí na kratších cestách a dokonale ochrání to, pro co je určen. Stačí si zde vzpomenout na to, co jsem psal už na úplném začátku: "Active Life, Simplified". A přesně o tom tento batoh je. 

Užitečné odkazy

Další zajímavé články:

Autor: Radek Martínek

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 399  (50.04 %) 699 

Porovnat

3 899  (26.42 %) od 2 869 

Porovnat

Městský batoh Deuter Vista Skip

1 549  (18.08 %) od 1 269 

Porovnat

2 849  (24.92 %) od 2 139 

Porovnat

1 699  (35.36 %) od 1 098 

Porovnat

1 299  (50.04 %) 649 

Porovnat

1 090  (14.77 %) 929 

Porovnat