Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Stan Easy Camp Nighttide

Čas letních festivalů se blíží, a proto se v tomto článku můžete dočíst, jak dopadlo testování samorozkládacího stanu od firmy Easy Camp.


Obsah

Kam složit v noci hlavu, když se vám nechce brát na letní hudební festival nebo na vodu váš drahý expediční stan? A nebo nechcete za stan na takovou akci utratit příliš? Jako ideální volba pro dvě osoby vypadá jednoduchý samorozkládací stan Nighttide od firmy Easy Camp.

Základní informace

Zabalený stan Easy Camp Nighttide vypadá jako placka ve tvaru kruhu o průměru 74 cm a výšce 4 cm, dá se tak hravě vložit i do plného kufru auta. Na tomto stanu je nejlepší jeho postavení. Po rozbalení stačí vyhodit do vzduchu, on se sám během pár vteřin rozevře, pak už jen použijete kolíky, ukotvíte provázky a můžete se nastěhovat. Opticky má jednoplášťový stan zhruba velikost psí boudy, ale zevnitř je vždy větší. Přesto - slibuje rozměr ložnice 215 x 120 cm, ale pecka to není.

Komfort spání

Vzhledem k oválnému půdorysu je problém narvat dovnitř dvě samonafukovací karimatky o šířce 2 x 60 cm. Jejich rohy se musí silou ohnout. A pak mají spáči uvnitř i při své výšce necelých 180 cm celou noc pocit nutnosti pokrčených nohou. Tady je asi jediné řešení - užít si festival tak, že únavou padnete dovnitř, do rána tvrdě spíte a máte jistotu ochrany před deštěm a tak i nastydnutím.

Složení = hlavolam

Moskytiéra ve vchodu navíc přinese klid před komáry. Po festivalu ani obrovský návod nepomohl se složením - ztroskotání přišlo vždy u bodu č. 5 a stan byl odvezen nesložený. Samozřejmě je možné pustit si v mobilu návod na youtube, ale kdo na to má v tu chvíli hlavu? Takže výzva pro výrobce - na festivaly potřebujeme stany, které se hlavně samy skládají!

Video - Stan s podobným principem stavění

Hodnocení: 65%

+

  • rychlé rozložení
  • ochránil v přeháňce

-

  • složit ho zase zpět
  • velikost
  • ohýbající se kolíky

Závěrečný verdikt

Na týdenní kempování stan Easy Camp Nighttide dobrou volbou nebude, ale jako nouzový přístřešek třeba právě na letní hudební festival určitě dobře poslouží.

Zdroje: archiv autora

Testovna 4camping.cz nabízí i další zajímavé recenze:

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

4 690  (10.04 %) 4 219 

Porovnat

3 740  (20.08 %) 2 989 

Porovnat

4 490  (18.06 %) 3 679 

Porovnat

2 490  (15.7 %) 2 099 

Porovnat

2 790  (28.35 %) 1 999 

Porovnat

Turistický stan Coleman Darwin 3+

3 499 

Porovnat

9 190  (10.02 %) 8 269 

Porovnat

3 890  (20 %) 3 112 

Porovnat