Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask

Nízká cena byla rozhodujícím kritériem při koupi termosky od značky Zulu Outdoor. Zda udělal její autor dobře, se dozvíte po přečtení následující recenze.


Obsah

Výběr termosky

Každý pracovní den začínám kávou. Původně jsem si ji vozil v termohrnku, ale brzy jsem za něj začal hledat náhradu. Z části pro jeho neschopnost udržet kávu horkou po delší dobu a z části pro to, že jsem ho někde zapomněl. 

Jednu termosku jsem sice už doma měl, a to skvělou od značky Esbit, ale má objem jeden litr, což je na kávu zbytečně moc. Hledal jsem tedy menší. Pracuji na stavbách v prostředí, kde není zrovna dvakrát čisto, často měním i místo práce, a proto jsem termosku vybíral hlavně podle ceny, aby mě její případná ztráta nebo zničení tolik nebolelo.

V podstatě jsem na e-shopu zadal požadovaný objem, seřadil jsem produkty od nejlevnějšího a objednal jsem první termosku v řadě, kterou byla Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L. Zároveň jsem tím i zjistil, že Zulu dělá tři druhy termosek, tedy ještě 0,75 l a 1 litrovou verzi. Stačí si jen vybrat podle vašich potřeb.

Od té doby, co jsem změnil povolání, se termoska s čajem nebo kávou stala nedílnou součástí mojí "pracovní" výbavy. Už si bez ní svůj den nedokážu představit.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Vacuum Flask

Výrobce: Zulu Outdoor
Materiál: nerez ocel
Rozměry: 24,5 x 7 cm
Objem nádoby: 500 ml

 

  • dokonalá izolace díky dvojitému plášti
  • kvalitní nerezová ocel
  • víčko slouží jako praktický šálek
  • jednoduchý šroubovací uzávěr
  • uchová nápoje teplé i studené
  • černý protiskluzový nástřik
  • velmi snadno se umývá
  • vhodná pro každodenní použití
  • lze bez problémů umývat v myčce nádobí

 

Základní popis

Na termosce se mi líbí její jednoduchost. Skládá se ze tří částí - samotné dvouplášťové nádoby, šroubovacího uzávěru a víčka, které zároveň slouží jako šálek. Navíc má i sympatický rozměr a (jak manželka vyzkoušela) vejde se i do větší dámské kabelky.

 

 

Objem termosky

Půllitrový objem je pro mě dostatečný. V pohodě s ním pokryji svou potřebu kávy na celé pracovní dopoledne.

Výdrž termosky

Kávu si vařím obvykle kolem 6 hodiny ráno a popíjím ji během dopoledne. Poslední šálek si nalévám před obědem a musím říct, že ten už tedy horký není. Teplota kávy už sice není ideální, ale vypít se dá, takže to jako nedostatek neberu. Kvůli objektivitě ho ale v hodnocení zohledňuji.

 

Materiál

Termoska je vyrobena z nerezu s protiskluzovým nástřikem. Díky nástřiku se dobře drží a neklouže. U některých termosek dochází k tomu, že nápoj přejímá pachuť materiálu. To ale není tento případ. Káva z této termosky chutná jako káva. Žádného nepříjemného "ocásku" se obávat nemusíte.

 

 

 

 

Test: Termoska Pinguin Vacuum Thermobottle 0.8 l

Horký nápoj v termosce určitě není záležitostí jen zimního období, oceníte ho za chladnějšího počasí po celý rok. Jestli je testovaná termoska dobrou volbu, se dočtete v tomto článku.

 

>>> TOHLE MĚ ZAJÍMÁ <<<

 

Umývání

Údržba termosky je velmi snadná. Výrobce uvádí, že ji můžete mýt i v myčce na nádobí, ale já ji po použití oplachuji ve dřezu a úplně to stačí. Nechám ji oschnout a ráno je zase připravená k použití.

 

Srovnání termosek

Jak jsem již psal výše, vlastním termosky dvě. Na kávu používám testovanou Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L a na čaj Esbit s dvěma uzávěry 1000 ml

Pokud bych měl tyto 2 termosky vystavit stejným podmínkám, tak by se jasným vítězem stala ta od značky Esbit - zpracování, materiály a doba, po kterou je termoska schopná udržet nápoj horký je bezkonkurenční (i po 24 hodinách je čaj teplý). Já ale každou z termosek používám k jinému účelu a v něm mi slouží obě na jedničku.

Video - představení termosky Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L

Hodnocení: 95 %

+

  • nízká cena
  • objem 0,5 l je na kávu ideální 
  • dobře se drží, neklouže
  • snadné umývání

-

  • nápoj nevydrží horký tak dlouho

 

Závěr

Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L splňuje to, co jsem od ní očekával - zajistí mi teplou kávu po celé dopoledne. Ocenil jsem ji i během výletu do přírody, kde vznikly fotky do recenze. Na celodenní výšlap bych ji nedoporučil, pro tento případ existují vhodnější termosky. Nicméně poměr cena/výkon je skvělý a určitě bych ji pro stejný účel koupil znovu. A pokud byste na svých cestách upotřebili i jinou litráž, ale se stejnými parametry, stačí vybrat z řady Zulu jiný model.

 

 

 

 

Termosky a termohrnky Zulu

Vyplatí se podívat na celou naši nabídku produktové řady Zulu.

 

>>> TOHLE MĚ ZAJÍMÁ <<<

 

Užitečné odkazy

Další testy a recenze produktů:

Autor: Miroslav Moravec

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 190  (36.22 %) 759 

Porovnat

1 299  (24.63 %) od 979 

Porovnat

990  (10.2 %) 889 

Porovnat

1 199 

Porovnat

499  (20.04 %) 399 

Porovnat

1 080  (35.28 %) 699 

Porovnat

1 080  (10.28 %) 969 

Porovnat

749 

Porovnat