Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Funkční šátek N-Rit s duální ventilací Tube9 Extreme II.

Jaký komfort může dopřávat obyčejný multifunkční šátek se můžete dočíst v naší další recenzi.

%C5%A05.JPG


Obsah

Funkční termoizolační šátek s revoluční ergonomií od jihokorejské značky N-Rit s duální ventilací s názvem Tube9 Extreme II se mi dostal do ruky teprve nedávno, ale hned jsem si ho náležitě oblíbila. Ač jsem dívka, rudá není mou oblíbenou barvou, ale na odstínu funkčních věcí mi opravdu příliš nezáleží (výjimka: křiklavě žlutá, jež v létě láká hmyz). Využila jsem ho na kurzu outdoorové první pomoci v srdci Vysočiny, na mnoha běžkách i při venčení koloběžky v Praze po zaměstnání.


Charakteristika

  • Funkční termoizolační šátek s revoluční ergonomií
  • Ventilační otvory pro ústa a nos
  • Technologie WARM-X zajistí sucho a teplo za chladných podmínek
  • Materiál odvádí pot a vlhkost
  • Membrána WARM-X nepropustí teplo
  • Ideální ochrana hlavy a krku
  • Materiál: 72% Nylon, 17% Polypropylen, 11% Spandex

  • Velikost: univerzální

Detaily a vychytávky

Čím vším tento revoluční šátek disponuje? Na první pohled nejvíce zaujmou ne zcela běžné ventilační otvory pro ústa a nos, na opačné straně šátku najdete i drobnější verzi otvorů, takže v případě pootočení o 180 ° stále máte zlepšenou cirkulaci vzduchu oproti obyčejným šátkům, což se hodí převážně při aktivním sportu – běžkování, cyklistice aj. Šátek není díky perforaci vlhký od vydechovaných vodních par. Šikovný detail.

Co se týče další vychytávky, jsou jí poutka pro uchycení na uších. Dost jsem je využívala převážně na celodenních běžkařských výletech. Sice jsem po pár hodinách nošení cítila lehce otlačené uši, ale nešlo o nic strašného, ani mě tlačení vlastně nepřimělo poutka sundat. Šátek samozřejmě kryje spodní část obličeje i bez jejich využití.

%C5%A01.JPG

Materiál šátku

Materiál WARM-X zajistí sucho a teplo za chladných podmínek, odvádí pot a vlhkost od pokožky. Směs materiálů velmi efektivně eliminuje tělesné pachy - šátek mi po senzorické kontrole připadá stále jako nový. Další výhodou je stranová univerzálnost. Sice jsou rub a líc rozpoznatelné, i přes to by jej šlo nosit relativně dobře oboustranně.

%C5%A03.JPG

Využití v praxi

Jedná se o ideální ochranu hlavy a krku obzvláště v obdobích chřipek, viróz, rýmiček, bolestí v krku. Praktický je celoročně. Na jaře a v létě poslouží jako ochrana hlavy před spálením (obzvlášť vhodné pro blonďáky a blondýny), na podzim podrží ženám vlasy, aby ve větru nelétaly, v zimě zahřívá část těla, kterou si přejete. S váhou pouhých 60 g jej můžete nosit permanentně s sebou v batohu, kabelce či kapse mikiny, bundy.

%C5%A04.JPG

Nekonečno možností 

Mnohonásobné využití – nákrčník, šátek, čepice, potítko, stažení vlasů („gumička“), pro vyžle - na pláži jako lambáda (podprsenka) či sukně, leštění brýlí, kus látky na sezení (neseď na té studené zemi, nastydneš, jistě to znáte), na transport zraněného (sedátko při např. podvrknutém kotníku) aj. demonstrují zde vyvěšené fotografie. Dalo by se pokračovat.

%C5%A06.JPG

Hodnocení: 90 %

+

  • ventilační otvory pro ústa a nos

  • poutka na uchycení na uších

  • nezapáchá ani po delším nošení
  • minimalizuje pocení
  • ideální ochrana hlavy a krku, i jiné využití

-

  • pokud již máte čepici, kuklu, šálu či vysoký límec bundy, nevyužijete - další kousek oblečení navíc

Několik slov závěrem

Myslím, že šátek N-Rit s duální ventilací Tube9 Extreme II nesmí chybět v šatníku žádného aktivního člověka. Ti, kdo cestují jen autem či tramvají, pak zalezou do kanceláře a nebo sedí jen doma, šátek zřejmě nevyužijí. Pro ostatní bude určitě dobrou volbou.

%C5%A02.JPG

Zdroje: archiv autorky, N-Rit katalog 

Další testované produkty naleznete v článcích:

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

449  (40.09 %) od 269 

Porovnat

Nákrčník Zulu Merino

499  (44.09 %) 279 

Porovnat

599  (45.08 %) 329 

Porovnat

455  (45.27 %) 249 

Porovnat

Nákrčník Kama S21

970  (37.22 %) 609 

Porovnat

399  (35.09 %) 259 

Porovnat

Dětský multifunkční šátek Buff Coolnet UV®

475  (45.47 %) od 259 

Porovnat