Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Pánské funkční triko Brynje Super Thermo Shirt

Dnes vám přinášíme test funkčního trika, který může být pro mnohé dost překvapující. Tričko je totiž vyrobeno ze síťované tkaniny!


Kudy kam v testu

Nepostradatelným doplňkem turistické, sportovní nebo jakékoliv jiné volnočasové aktivity je kvalitní oblečení, a tím více základní nebo též první vrstva. Norská značka Brynje of Norway u nás není možná tak rozšířená jako jiné, ale přesto si zaslouží pozornost. Už dobyvatelé Everestu používali oblečení této značky a dodnes je velmi oblíbenou součástí mnohých expedic. Oblečení vyrábí z kvalitních materiálů, které jsou testovány v těch nejdrsnějších podmínkách.

Charakteristika

 

Název:

 

Super Thermo Shirt w/inlay

Výrobce: Brynje of Norway
Určení: Pánské 
Materiál: 100% Polypropylen
Gramáž materiálu (g/m2): 140 g/m2
Funkční materiál: Syntetika

 

  • rychle se vysuší
  • má vynikající izolační vlastnosti
  • využijete jej po celý rok
  • kulatý výstřih
  • velmi příjemné na dotek, nekouše

Počáteční rozpaky

Opravdu první věc, která vás buď zarazí, nebo zaujme je vzhled funkčního trika Brynje Super Thermo Shirt. Je vyrobeno ze syntetické, polypropylenové síťoviny. Když se mi dostalo do rukou, říkal jsem si, jak může tričko, které má "dírky" zahřívat. To, že bude dobře odvádět pot, jsem vzhledem k síťovině tak nějak podvědomě tušil, ale zahřátí mi vrtalo hlavou. Upřímně, byl jsem vůči tomu značně skeptický. Mé obavy se ale velmi rychle rozptýlily.

Materiál

Materiál, který je vyroben ze syntetické látky, je na dotek i nošení velmi příjemný. Nekouše, nesvědí ani nijak negativně nepůsobí na kůži. Bez problémů jste schopni jej mít na sobě celý den. Svým tvarováním obepne celé tělo, a přestože jsem testoval velikost, která mi seděla, tričko jsem měl až do poloviny hýždí, subjektivně bylo tedy větší. To ale vůbec nevadí. Celá bederní část zad je tak v teple. Jedinou, řekněme zhutnělou částí, je ramenní oblast. Zde je síťovina pevnější, respektive materiál připomíná klasický nesíťovaný textil.

 

Síťovina Brynje

  • síťovina funguje jako váš osobní termostat
  • síťovina výborně odvádí vlhkost od těla
  • síťovina nepohlcuje vlhkost
  • síťovina se rychle vysuší
  • síťovina má málo kontaktních bodů s pokožkou
  • síťovina vás izoluje při klidu a odvádí teplo při zvýšené aktivitě
  • opakovaný vítěz testů termoprádla v Norsku

Izolační vlastnosti

Výrobce poměrně hrdě deklaruje vynikající izolační vlastnosti. S napětím jsem čekal, jak hodně se blíží pravdě. Tričko jsem měl na sobě celkově 25 hodin během různých sportovních a volnočasových aktivit. Především jsem v něm běhal, a to v různých teplotních podmínkách. S ohledem na avizovaný teplotní komfort jsem tričko testoval při venkovní teplotě -1 °C a lehkém větru. Dal jsem si na něj pouze větrovou bundu. Během necelých dvou hodin jsem ani jednou nevnímal chlad. Tepelná izolace byla skutečně výborná.

Odvod potu

S vlhkostí a stavem materiálu po doběhnutí bych byl s hodnocením opatrný. Při běhání jsem nevnímal, že bych měl mokrá nebo zpocená záda, ani jsem neměl pocit, že bych běhal v nějakém těžkém brnění. Na rozdíl od jiných textilií si tato dokáže s vlhkostí dobře poradit, což je zajímavé vzhledem k tomu, že po vysvlečení bylo tričko těžké z nasáklého potu, ale při běhu jsem to subjektivně nevnímal. Slibované tvrzení o rychloschnoucím materiálu je pravdivé. Do půl hodiny bylo tričko suché a znovu použitelné. Pohyb v něm není nijak omezující nebo problematický.

Nejen na sport

V případě volnočasového nošení bych rád vyzdvihl hřejivost. Rád jsem v teple, a proto volím materiál, který mě zahřeje, izoluje a bude stylový. Brynje přesně tyto mé požadavky splňuje. Na termo triko jsem maximálně oblékl lehkou košilku nebo svetr. Celý den jsem byl takto schopen strávit v místě, kde panovala nižší pokojová teplota (někde kolem 17 až 18 °C).

Údržba

Triko nevyžaduje žádnou speciální péči. Praní na 40 °C je naprosto bezproblémové. Nepouští barvu a rychle schne.

Hodnocení: 90 %

+

  • skvělá tepelná izolace
  • prodyšný materiál
  • výborný poměr cena/kvalita

-

  • po doběhnutí vyšší váha

Závěr

Pokud hledáte parťáka do nepohody, požadujete výbornou tepelnou izolaci a zároveň nechcete mít na sobě propocený a nefunkční materiál, zkuste funkční triko Brynje Super Thermo Shirt. S ohledem na cenovou dostupnost si troufám tvrdit, že kvalitnější a funkčnější výrobek byste asi těžko hledali.

Užitečné odkazy:

Další zajímavé články:

Autor: Mirek Píštěk

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 150  (1.83 %) 1 129 

Porovnat

1 429 

Porovnat

1 599  (50.03 %) 799 

Porovnat

2 549  (9.81 %) 2 299 

Porovnat

1 250  (9.68 %) 1 129 

Porovnat

1 799  (10.01 %) 1 619 

Porovnat

1 789  (49.75 %) 899 

Porovnat

999  (6.01 %) 939 

Porovnat