Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Polštář Human Comfort Pillow Mions

Dobrý spánek na polštáři s paměťovou pěnou si jistě užijí všichni, kteří chtějí i při kempování spát „jako v bavlnce“.

       

  Obsah

Jistě mi dáte za pravdu, že dobře se vyspat na cestách, a obzvlášť v kempu, to je základ. Rozděláme a postavíme stan, rozložíme spacáky a karimatky, zalezeme do nich a ráno se probudíme rozlámaní a s bolehlavem. Tedy ti, kteří nejsou na spaní bez jakéhokoli polštáře zvyklí. Někomu pomůže složená deka, jiný se vyspí s hlavou položenou na mikině. Není ale na místě trochu se zamyslet nad tím, zda by to nechtělo ještě trochu toho zdravějšího komfortu navíc? Test pro všechny nevyspalé je tady.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Polštář Human Comfort Pillow Mions

Výrobce: Human Comfort
Hmotnost: 420 g
Rozměry: 44 x 20 x 12 cm
Materiál: Fleece

 

  • jemný a měkký
  • příjemný na dotyk
  • polstrování z měkké paměťové pěny
  • potah lze sundat a vyprat

 

Human Comfort - představení výrobce

Firma Human Comfort pečuje právě o ty z nás, kteří mají se spánkem na cestách problémy. Dělá designově velmi povedené produkty, které v poslední době už dokonce přesouvá i do domácností, protože chce vaše pohodlí doprovázet všude. Jejich věci jsou vyráběny z velice kvalitních materiálů, které jdou ruku v ruce s dobou.

 

Důvod správného výběru

Polštář z dnešního testu má vnitřek z paměťové pěny, což je komfort, který si většina z nás dopřeje pouze u sebe doma v posteli.

Já jsem si polštář vybral ze dvou důvodů, prvním byla velikost a druhým právě inteligentní výplň, která se dokáže přizpůsobit krční páteři. S tou mám už druhý rok problémy, když nemám hlavu přes noc dobře položenou, dokáže se mi ráno celý krk slušně zablokovat. A to je věc, kterou prostě na kempovací dovolené nechcete.

 

Testování

Po první noci strávené s hlavou na polštářku jsem zjistil, že to je přesně to, co jsem potřeboval. Přesná výška pro spaní na boku, hlava a krk leží rovně, není zakřivení a tím nevzniká bolest. Paměťová pěna je ideální, její výhodou je všeobecně to, že nevrací tělu energii a přizpůsobuje se jeho rozložení.

 

Vnitřní konstrukce

Pro zajímavost si zkuste na takový materiál pustit větší kovovou kuličku přibližně z 1 metru a zjistíte, že se po dopadu prakticky neodrazí zpět. Uvolnění páteři tak pocítíte při spánku skutečně naplno.

 

 

 

Velikost

Velikost je přesně taková, jaká má být i co se týká balení do auta. Mions je praktický a malý cestovní polštářek, ideální právě v tom, že se vejde i do menšího zavazadla.

 

Popularita mezi uživateli

Vyzdvihuji i jeho povrchový materiál, který připomíná srst činčily. Děti proto polštář překřtily na „činčilí polštářek“. Jeho velkým negativem je fakt, že si ho pro jeho hebkost celá rodina oblíbila natolik, že mi byl v zájmu udržení rodinné pohody zabaven a já přišel o svou výsadu výhradního uživatele. :-) To jsou ale věci, se kterými se při nocování pod stanem tak nějak počítá.

 

Jediná slabina - obal

Co bych zkritizoval je obal na polštářek, do kterého se má údajně vejít. Rozpadl se ihned po první snaze dostat ho do něj.

Potěšila ale druhá kapsička na menší cennosti, kterou lze zapnout mezi potah a tělo polštáře. Samotný potah lze sundat a prát na 30 stupňů v pračce nebo promáchnout ve vlažné mýdlové vodě.

 

Hodnocení: 90 %

+

  • cestovní polštářek s paměťovou pěnou
  • malé, kompaktní rozměry
  • opravdu velmi příjemný na dotyk
  • odnímatelný potah, který lze prát v pračce
  • malá kapsička na cennosti

-

  • nekvalitní kompresní obal

 

Závěrečné shrnutí

S polštářkem Human Comfort Pillow Mions jsem byl velice spokojen a už se těším, že na něm budu ležet i v dalším roce. Mimo kompresního obalu na něm není co kritizovat, za příjemnou cenu získáte i na cesty vysoký komfort s paměťovou pěnou, jaký běžné cestovní nafukovací polštáře nenabídnou ani vzdáleně (i ty ale mají svůj smysl, jsou nedostižné svou kompaktností). A pokud ho na převoz chcete mít v nějakém obalu, můžete si ušít vlastní nebo prostě dokoupit nějaký bavlněný vak.

 

Užitečné odkazy

 

Další zajímavé články:

 

Autor: Radek Martinek

Zdroje: archiv autor

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Nafukovací polštářek Cabeau Air TNE

(5.09 %) 559 

Porovnat

Nafukovací polštářek Intex Travel Pillow 68675

89  (33.71 %) 59 

Porovnat

1 099  (20.02 %) od 879 

Porovnat

Nafukovací polštářek Bo-Camp Inflatable pillow

629  (3.18 %) 609 

Porovnat

2 899  (4.83 %) 2 759 

Porovnat

810  (10 %) 729 

Porovnat

943  (9.97 %) 849 

Porovnat

1 077  (10.03 %) 969 

Porovnat