Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Nepromokavé ponožky SealSkinz WF Warm Weather Mid

Test ponožek od SealSkinz pro ty s vás, kteří běžecké boty po celý rok nechcete sundat z nohou a hledáte řešení, jak být v suchu a teple.

       

  Obsah

Už docela dlouho jsem pokukovala po nepromokavých ponožkách, protože věčně chodím v běžeckých botách, a to opravdu za každého počasí. Běžně absolvuji i zimní túry v lehkých běžeckých botách, a tak mám s mokrýma zmrzlýma nohama opravdu bohaté zkušenosti.

Pořád jsem tak nějak nevěřila, že to prostě může fungovat, aniž by se zbytečně potily nohy. Ve finále by to bylo ještě horší než mít mokré ponožky, které třeba časem uschnou, anebo dokud se jde, tak je prostě teplo. Jenže jsem ten typ člověka, co může číst recenze pořád dokola, ale stejně tomu neuvěřím, dokud to sama nevyzkouším.

Charakteristika

 

Název:

 

WF Warm Weather Mid Length with Hydrostop

Výrobce: SealSkinz
Určení:  Pánské / Dámské
Typ ponožek: Nepromokavé
Materiál ponožek: syntetika / vlna

Výška ponožek:

Střední
Barva: modrá / červená

 

 

  • udrží vás v suchu i za nepříznivého počasí
  • vodotěsné kotníky
  • hydrofilní membrána
  • prémiový vnitřek z merino vlny
  • odvádí pot
  • skvěle padnou a nosí se
  • bezkonkurenční prodyšnost
  • zabraňuje vnikání deště, bláta a písku do ponožky
  • bezešvá konstrukce
  • ploché švy
  • elastická podpora na kotníku, patě a nártu

 

 

   

 

Test SealSkinz za polárním kruhem

Tento test SealSkinz není jediným testem, který jsme na jejich ponožky dělali. Přečtěte si další, extrémnější, testovali jsme totiž až za polárním kruhem.

 

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Představení

Narazila jsem na anglickou značku SealSkinz, která se specializuje na produkci vodotěsného vybavení na outdoor. Kdo taky jiný, než výrobce ze země deště a škaredého počasí. Bylo mi trochu líto dát za ponožky takovou částku, ale zase pokud by to fungovalo tak, jak má, je to pro mě neocenitelný pomocník do přírody. Ponožky WF Warm Weather jsou určeny spíše do teplého počasí, ale ani na začátku listopadu a v horských podmínkách, mi v nich nebylo chladno a příjemně mě hřály. No a co vám tedy mohou tyto ponožky nabídnout?

 

První dojmy

První věc, které si všimnete, když vezmete ponožky do ruky, je bezešvý střih. Je velmi šetrný k vašim nohám. Ponožky nikde nedřou a příjemně sedí na noze.

To hlavní je ale třívrstvá konstrukce, kdy spodní vrstvu tvoří merino, které drží nohy v teple. Uprostřed je unikátní prodyšná hydrofilní membrána, která pustí vlhkost ven, ale rozhodně nepustí žádnou dovnitř. Vrchní vrstvu tvoří směs odolného nylonu.

Firma SealSkinz poskytuje na všechny své produkty doživotní záruku, pokud je zřejmé, že došlo k výrobní vadě. Bohužel když ponožky prochodíte nové prostě nedostanete. Pokud jste vyznavačem běžeckých bot stejně jako já, zajisté oceníte to, že materiál ponožek zabraňuje vnikání písku a bláta do ponožky. Takže se můžete bez obav vrhnout do jakéhokoliv terénu. Z čeho jsem měla trochu strach je pogumovaný lem nad kotníky, který zaručuje naprostou vodotěsnost ponožek, nicméně mé obavy byly zbytečné, protože i přesto, že je lem ponožek poměrně pevný, nezpůsoboval mi žádné problémy. Ani nebyl nijak nepříjemný a v podstatě jsem si na něho ani nevzpomněla.

   

 

Ovce v tom mají jasno. Oblečou se do merina.

Merino je součástí testovaných ponožek, protože není lepšího materiálu, co by dodal tolik tepla a komfortu. Merino vlna pochází z vyšlechtěného druhu ovcí, které se v 18. století chovaly v horských oblastech Španělska.

 

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Údržba ponožek

Ponožky nemusíte nijak složitě opečovávat, protože v jednoduchosti je síla. Není potřeba žádné speciální čistící prostředky, ani impregnace, prostě je hodíte do pračky se zbytkem vybavení. Vyperete na 40°C, necháte uschnout a můžete v nich zase bez problému vyrazit do hor.

Hodnocení: 95 %

+

  • bezešvá konstrukce
  • prodyšnost
  • voděodolnost
  • pohodlné i na celodenní túře
  • zabraňuje vniknutí písku i bláta
  • snadná údržba

-

  • poměrně pevný pogumovaný lem ponožek
  • vyšší pořizovací cena

 

Závěrečné shrnutí

Ponožky jsem se rozhodla vyzkoušet opravdu poctivě a vůbec jsem je nešetřila. Vzala jsem je na celodenní výlet do Beskyd.

Prošla jsem padající námrazou, blátem, vodou a nohy byly celou dobu v teple a suchu. Šla jsem s nimi cca 40 km a nepocítila jsem ani náznak nějakého nekomfortu v podobě puchýřů nebo otlaků. A protože jsem si říkala, že vlastně bylo daleko míň mokro, než jsem myslela, že bude, tak jsem neváhala a skočila i s botami rovnou do řeky. Sice to studilo, ale nohy byly v suchu, takže za mě fakt paráda. Určitě nebudu váhat pořídit ještě zimní variantu. Protože pro mě je možnost jít v běžeckých botách a mít nohy v suchu a teple, k nezaplacení.

 

   

 

Nejen se SealSkinz můžete docílit teplých nohou za všech podmínek.

Nabízíme zajímavé zamyšlení nad tím, jak důležité je mít nohy v teple a co pro to udělat. Především se dobře vybavit a neponechat nic náhodě. Když prochladnou prsty na nohách, je oříšek je dostat zpátky do varu. Vyznavači vysokohorské turistiky určitě znají, jak dopadá zanedbání voskově vyhlížejících prstů (ve zkratce to jde: modrá-černá-pápá).

 

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Užitečné odkazy

 

Další zajímavé články:

 

Autor: Nela Jandeková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Pánské ponožky Warg Trek Merino

249  (20.08 %) 199 

Porovnat

Kompresní podkolenky Zulu Run Compression W

359  (39 %) 219 

Porovnat

189  (47.62 %) 99 

Porovnat

210  (38.57 %) 129 

Porovnat

359  (36.21 %) 229 

Porovnat

(7.82 %) 589 

Porovnat

Kompresní podkolenky Zulu Run Compression M

359  (39 %) 219 

Porovnat

Dámské ponožky Warg Trail Low Wool

169  (41.42 %) 99 

Porovnat