Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Trailové boty La Sportiva Bushido

Hledáte trailové běžecké boty, které mají co nabídnout a ještě k tomu dobře vypadají? Boty La Sportiva Budshido pro vás budou nejspíš ty pravé! Přečtěte si jejich recenzi.

 

Obsah

Model Bushido II jsou výborné pánské běžecké boty od firmy La Sportiva s opravdu luxusním designem. Mají speciální dvojitou podrážku, která poskytuje zvýšenou stabilitu a maximální záběr při běhu.

 

Charakteristika


Hmotnost: 


610 g

Druh terénu:

trailové

Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: FriXion
Svršek: Síťovina
Drop: 6 mm

 

  • lehké a extra přilnavé
  • svrchní materiál ze síťovina / TPU
  • speciální podrážka Lighter weight Dual FriXion Impact Brake System
  • skvělá stabilita 
  • dobře tlumí nárazy 
  • mezipodešev je z tvarované EVA pěny
  • antibakteriální anatomická vložka Ortholite®
  • Rock Guard v podešvi chrání proti kamenům

 

Představení bot

Trailové běžecké boty Bushido od špičkové italské firmy La Sportiva jsem otestoval při běhu v Malé Fatře a mé dojmy si můžete přečíst v dnešní recenzi. Absolvoval jsem 10 km běh do kopce s převýšením 800 metrů v suchém, místy mokrém terénu a následný běh z kopce po zpevněné lesní cestě.

 

Atraktivní design a barvy

Italové si opět dali záležet na designu a barevném provedení. Žádné nudné jednobarevné běžecké boty, které splynou s davem. U bot La Sportiva Budshido máte na výběr černo-žlutou, modro-žlutou a modro-zelenou barevnou kombinaci. Každá je ovšem doplněna o další barevné detaily a každá jedna kombinace na nohou září. Velikost jsem trefil dobře. Normálně nosím 43, ale vzal jsem pro jistotu o půl čísla větší a udělal jsem dobře. Například u Mizuno Daichi je mi velikost 43 větší téměř o jeden a půl čísla. Každopádně každou, nejen běžeckou obuv, doporučuji pořádně otestovat na prodejně. Nejde jen o velikost, ale také o drop, šířku boty a celkový komfort.

   

 

Jak vybrat oblečení na běh

Správné oblečení na běh je zárukou mnoha spokojených kilometrů. S jeho výběrem vám poradí Katka Balcarová.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Ultra lehké a zároveň pevné

Boty La Sportiva Budshido jsou lehoučké, ale zároveň dobře podrží kotník v náročném terénu. Zvýšenou stabilitu poskytuje dvojitá podrážka Lighter Weight Dual FriXion Impact Brake System s členitým povrchem. Odpružení není ideální, takže Bushido bych určitě nebral na dlouhé asfaltové běhy. Vaše chodidla vám nepoděkují. Také bych ji nevyužíval jako turistickou obuv do skalnatého terénu z důvodu rychlého opotřebení u bot za téměř čtyři tisíce korun chcete, aby nějaký čas vydržela.

 

Vyztužená špička a tlumení

Proti rychlému opotřebení bot La Sportiva Budshido brání vyztužená špička. Ta tlumí i nárazy na drobných kamíncích, případně zakopnutí o nerovnosti. Oděru vzdorný lem kolem celé boty chrání materiál před poškozením.
Absenci tlumení kompenzuje maximální stabilita a okamžitá reakce boty na směr pohybu. To určitě ocení profi běžci na závodech. Boty Bushido vás v běhu nijak neomezují ani v technickém terénu.

 

Podrážka

Podrážka bot La Sportiva Budshido má výrazný grip a dobře drží ve strmém rozmočeném terénu, ale také je maximálně dobře využitelná při běhu v lese či na nezpevněné lesní cestě.

 

Ocenění detailů

Oceňuji antibakteriální anatomickou vložku Ortholtie, která dobře odvádí vlhkost. Noha se v teplém počasí až tak nepotí. V zimě boty La Sportiva Budshido nemám odzkoušené, ale předpokládám, že v nich může být dost zima. Boty jsou agresivní a lehké, vytvořené pro běžce, kterým záleží na rychlosti a komfortu.

 

Šněrování

La Sportiva Budshido na noze skvěle sedí, šněrování je rychlé a snadné. Šňůrky se během běhu nerozvazují a fixovaný jazyk sedí přesně tam, kde má, i když nechává dostatek prostoru k perfektnímu došněrování.

 

Bota pro profíky

Pro mě jsou La Sportiva Budshido jasná volba do terénu, a to i na závody a dlouhé ultra běhy v terénu. Jsou pohodlné, rychlé a lehounké. Určitě si je oblíbí i běžkyně, které ocení atraktivní barevné kombinace.

 

Hodnocení: 99 %

+

  • atraktivní design
  • stabilní podrážka
  • komfort při pohybu
  • šněrování
  • komfort při pohybu
  • antibakteriální podrážka Ortholite
  • vyztužená špička

-

  • cena

 

Závěrečné shrnutí

Boty La Sportiva Budshido jsou jasnou volbou na trail. Jako jejich výhody vnímám vysoký komfort při běhu, stabilní podrážku a vyztuženou špičku, která zaručuje ochranu chodidla a tlumení nárazů. Výhodou je také propracované šněrování a antibakteriální vložka Ortholite. Jedinou nevýhodou může být vysoká cena, která je však zde ale opodstatněná. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko 

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

4 799  (38.55 %) od 2 949 

Porovnat

4 799  (39.38 %) od 2 909 

Porovnat

3 390  (42.8 %) od 1 939 

Porovnat

2 499  (24.81 %) 1 879 

Porovnat

1 799  (42.25 %) 1 039 

Porovnat

Dámské běžecké boty Dynafit Feline SL W

3 900  (34.38 %) od 2 559 

Porovnat

Pánské běžecké boty Dynafit Alpine

4 000  (31.53 %) od 2 739 

Porovnat

2 499  (24.81 %) 1 879 

Porovnat